გემრიელი ღვეზელი ყველას უყვარს. თუმცა, ზოგიერთ დიასახლისს ეშინია მათი აზრით ასეთი რთული საჭმლის მომზადება. ღვეზელი გულსართით, რომელიც ცხვება ღუმელში, ჩვენი რეცეპტის მიხედვით საკმაოდ მარტივი მოსამზადებელია და ყოველთვის გემრიელი და სურნელოვანი გამოდის.
ინგრედიენტები მოიძებნება ყველა სამზარეულოში. შესაძლებელია რაიმეს დამატება ან წაშლა. ცომი გამოდის ლამაზი და ხრაშუნა. მოკლედ, გირჩევთ. კიდევ ერთი შედევრი აღმოსავლური სამზარეულოდან.
ღვეზელი ღუმელში შევსებით
ცომი
ინგრედიენტები
100 მლ თბილი რძე
200 მლ წყალი
3 გ მშრალი საფუარი
0,5 ჩ.კ შაქარი
1 ჩ.კ მარილი
3 ს.კ. მცენარეული ზეთი
500გრ ფქვილი
კარაქი
შევსება
ინგრედიენტები
500 გრ ხორცი
2 ხახვი
პომიდორი
მარილი, სანელებლები
კვერცხი
მომზადება:
ღვეზელისთვის ჯერ ცომი უნდა მოამზადოთ. რძეში ჩაასხით საფუარი, შაქარი, მარილი და გაცრილი ფქვილი. მოზილეთ და დაუმატეთ მცენარეული ზეთი და წყალი. ბოლოს შეგიძლიათ ცოტაოდენი კარაქი დაუმატოთ, რომ ცომი ხელებზე არ მოგიკრათ.
შიგთავსის მომზადება მარტივია. წვრილად დაჭერით ხორცი, ხახვი და პომიდორი. მოაყარეთ მარილი და სანელებლები, ყველაფერი კარგად აურიეთ. თუ პომიდორი ძალიან წვნიანია, შეგიძლიათ ზედმეტი ტენიანობა მოაცილოთ, რომ ნამცხვარი ბოლოს არ დაიშალოს.
ცომს ვყოფთ ორ ნაწილად, რომელთაგან თითოეული სქელ ფენად გავაბრტყელოთ. მოაყარეთ შიგთავსი. სხვათა შორის, მიუხედავად იმისა, რომ ეს არ არის ინგრედიენტებში, ძალიან გემრიელი იქნება შიგთავსში რბილი ყველი მოყრა. ის დნება და მშვენიერი გემო აქვს.
შიგთავსთან ერთად ცომს ვაქცევთ მილებად და ვახვევთ სპირალურად. შემდეგ შეიძლება კვლავ გააბრტყელოთ, მაგრამ ძალიან არა. ღვეზელი, უფრო სწორად ღვეზელები, თითქმის მზად არის. ზედაპირზე წაუსვით რძეში ათქვეფილი კვერცხი და გამოაცხვეთ ღუმელში. დრო – 35 წუთი, ტემპერატურა – 180 გრადუსი.
ღვეზელს შეგიძლიათ დაუმატოთ ყველაფერი: ძეხვი, მწვანილი, მზეზე გამომშრალი პომიდორი, სოკო და ა.შ. რაც მთავარია, ეცადეთ, არ გადააჭარბოთ და დაუმატოთ ის ინგრედიენტები, რომლებსაც ამ ტემპერატურაზე მომზადების დრო აუცილებლად ექნება.
მიირთვით ნამცხვარი თბილი, კარგია ჩაისთან. არ შეიძლება დანით დაჭრა, უბრალოდ გატეხეთ ხელით. ასე სწორი და კომფორტულია. გემრიელად მიირთვით!