რულეტი “მედოკი” არაჟნით
სამსახურის შემდეგ სახლში რომ ვბრუნდები, ყოველ ჯერზე მაღაზიაში შევდივარ რაიმე სახის ტკბილეულისთვის. ჩემს ბიჭებს, მაგალითად, შოკოლადის ვაფლი ურჩევნიათ, ქმარი კი ხილის მარმელადს მიირთმევს. რა თქმა უნდა, ორივეს დამოუკიდებლად ვამზადებ, მაგრამ… ძალიან ზარმაცი ვარ. ერთადერთი დესერტი, რომლის მიმართაც მე მაქვს საკმარისი ენთუზიაზმი მძიმე სამუშაო დღის შემდეგ, არის თაფლის ნამცხვრის არაჟნით. ახლა თქვენ გაიგებთ რატომ.
მეჩვენება, რომ თაფლის ნამცხვარი ასე სწრაფად არასდროს მომიმზადებია. ნამცხვრების აწყობას ზოგჯერ უფრო მეტი დრო სჭირდება, ვიდრე ნამცხვრების გამოცხობას. კიდევ ერთი სიმარტივე, მოვზილე, გავაბრტყელე – და შევდე მაცივარში. ის მზად იქნება შუადღის ჩაიზე. რატომ არის ტკბილი რულეტი უფრო მომგებიანი ვიდრე კლასიკური ნამცხვარი, წაიკითხეთ.
დესერტის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ მინიმალური რაოდენობა პროდუქტების. დამეთანხმებით, ფქვილი, თაფლი და შაქარი ყველა დიასახლისის სამზარეულოში გვხვდება. მაგრამ ახალი არაჟანი, ნაღების ყველი, კვერცხი და კარაქი, უნდა შეიძინოთ ბაზარში. თქვენი მომავალი დესერტის გემო დამოკიდებულია ამ პროდუქტების ხარისხზე.
ინგრედიენტები
თაფლი 160 გრ
კარაქი 60 გრ
ხორბლის ფქვილი 200 გრ
შაქარი 70 გრ
მარილი 0,5 გრ
სოდა 1 ს/კ
ყველი მასკარპონე 150 გრ
არაჟანი 250 გრ
შაქრის ფხვნილი 80 გრ
ჯემი 70 გრ
ნიგოზი გემოვნებით
მომზადება
მძიმე ფსკერიან ქვაბში შეურიეთ თაფლი და გამდნარი კარაქი. აურიეთ და გაადნეთ მასა დაბალ ცეცხლზე. ამის პარალელურად ცალკე ჭურჭელში ათქვიფეთ კვერცხები შაქართან და მარილთან ერთად მიქსერით თეთრი მკვრივი ქაფის მიღებამდე.
თაფლს დაუმატეთ სოდა. აურიეთ. როგორც კი სიროფი აქაფდება, გადმოდგით გაზქურიდან. დატოვეთ ტკბილი მასა რამდენიმე წუთის განმავლობაში. ამასობაში განაგრძეთ კვერცხის თქვეფა. თხელ ნაკადად მასში ჩაასხით თბილი თაფლი სოდასთან ერთად. ასევე კვერცხის მასაში თანდათანობით დაამატეთ ფქვილი. აურიეთ ყველაფერი. საცხობ ფირფიტაზე მოათავსეთ პერგამენტი, დაასხით ცომი მასზე. გაასწორეთ იგი ნიჩბით.
გამოაცხვეთ ნამცხვარი წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში. ცომი უნდა დაიბრაწოს. მზა ნამცხვარი გადააბრუნეთ სუფთა ვაფლის პირსახოცზე, მოხსენით პერგამენტი.
მოაჭერით ცომის კიდეები და თავად ნამცხვარი გადაახვიეთ ჯერ კიდევ სანამ ცხელია. დატოვეთ გასაცივებლად. ნამსხვრევები დანაყეთ. ახლა მოამზადეთ კრემი. მიქსერით ავთქვიფოთ ნაღების ყველი, არაჟანი და შაქრის პუდრა ერთგვაროვან მასად.
3-4 ს.კ. კრემი გვერდზე გადადეთ. გაშალეთ ნამცხვარი და თანაბრად წაუსვით კრემი. კიდეზე წაუსვით ჯემის ზოლი და დაჭრილი თხილი. ტორტი ისევ რულეტად გადაახვიეთ. ზემოდან წაუსვით დარჩენილი ნაღები, მოაყარეთ ნამცხვრების ნაფხვენები.
რულეტი მზად არის. დესერტის გასაუმჯობესებლად შედგით მაცივარში მინიმუმ 3 საათით და სასურველია ღამით. ასეთ რულეტს ვამზადებ არა მხოლოდ დღესასწაულებზე, არამედ შაბათ-კვირასაც, როდესაც მსურს ბავშვები გავახარო ჩაის ან კაკაოსთვის ტკბილეულით. ჩემი ბიჭები აღფრთოვანებულები არიან!