გოგრას ხშირად იყენებენ სამკურნალო მიზნით: ჰიპერტონიისთვის, მხედველობისთვის და უკეთესი მეტაბოლიზმისთვის. გიამბობთ როგორ მოვამზადოთ და თან უგემრიელესი. წარმოუდგენლად ნაზი, ზომიერად ტკბილი და ძალიან ჯანსაღი.☝️😋

by ekaterine

 გოგრის ნამცხვარი ნაღებით

აი მოდის დიდი ხნის ნანატრი მოსავლის დრო. როდის, თუ არა შემოდგომაზე, გაამდიდრებთ ორგანიზმს ვიტამინებით? და აი, ძალიან ოქროსფერი გოგრა გვეხმარება, რომელშიც საკმარისზე მეტი მიკროელემენტები და სასარგებლო თვისებებია. მას მარინადებულს, შემწვარს, ჩაშუშულს, მოხარშულს და ნედლადაც კი მიირთმევენ. ის უყვართ ბავშვებს და მოზარდებს. რა შემიძლია ვთქვა, უნიკალური პროდუქტია!

გეტყვით რეცეპტს, რომლის მიხედვითაც გოგრის ნამცხვარი ნაღებით გამოდის წარმოუდგენლად ნაზი, ზომიერად ტკბილი და ძალიან ჯანსაღი. მათაც კი, ვინც გოგრას ვერ იტანს, უყვარდება ეს კერძი. მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტით, ოქროსფერი ბოსტნეული მყისიერად იქცევა ნამდვილ ნაღების კერძად, მდიდარი შემოდგომის არომატით. დამეთანხმებით, ძნელია წინააღმდეგობის გაწევა.

რატომ უნდა გამოაცხვოთ გოგრის ნამცხვარი ნაღებით

ჯერ ერთი, გოგრა (განსაკუთრებით ჩირთან ერთად) არის მხოლოდ ყველა სახის ვიტამინის საწყობი, რომელიც ეხმარება იმუნურ სისტემას დაიცვას გაციებისგან და სხვა. მეორეც, ეს კონკრეტული კერძი იქნება მშვენიერი ალტერნატივა მაღალკალორიული ფუნთუშების, ტკბილეულისა და ფუნთუშების. ჩაისთან ერთი ნაჭერი რომ მირთვათ,  დატკბებით კერძის ინგრედიენტების პიკანტური ნოტებით. სცადე, ადვილია.

ინგრედიენტები

გოგრა 600 გრ

კვერცხი 1 ც

ნაღები 300 მლ

ქლიავი 50 გრ

ქიშმიში 50 გრ

შაქარი 2 ს/კ

მარილი 1 მწიკვი

მომზადება

ქიშმიში და ქლიავი დაალაგეთ სხვადასხვა თეფშებზე და დაასხით მდუღარე წყალი. ცოტა ხნით გააჩერეთ, რომ ჩირი კარგად დალბეს. შეგიძლიათ გამოიყენოთ სხვა ჩირი.

გაასუფთავეთ გოგრა, მოაჭერით კანი და დაჭერით ნაჭრებად (კუბიკებად), დაჭრილი ბოსტნეული გადაიტანეთ ქვაბში, დაფარეთ წყლით და დადგით საშუალო ცეცხლზე. მოხარშეთ თავდახურული 7-დან 10 წუთის განმავლობაში, სანამ ნახევრად არ მოიხარშება.

ღრმა ღუმელგამძლე ჭურჭელს წაუსვით კარაქი.

გადაწურეთ წყალი ქიშმიშიდან და ქლიავიდან. ქლიავი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.

ნახევრად მზა გოგრა გადაწურეთ საწურში, შემდეგ გადაიტანეთ ფორმაში.

შემდეგ გოგრას მოაყარეთ ქიშმიში და ქლიავი. სურვილისამებრ, ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ ჩირი გარგარი ან თხილი.

მოამზადეთ შიგთავსი: ღრმა თასში ათქვიფეთ ახალი კვერცხი, ჩანგლით ან სათქვეფით ოდნავ ათქვიფეთ.შემდეგ კვერცხის ნარევს დაასხით 20%-მდე ცხიმიანი ნაღები, დაუმატეთ ცოტა მარილი და გრანულირებული შაქარი.

ყველაფერი კარგად აურიეთ და მიღებული მასით შეავსეთ გოგრა ჩირით.

ქვაბი შედგით 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და გამოაცხვეთ დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში.

ეს კერძი შეიძლება მიირთვათ საუზმის ან ვახშმის ძირითად კერძად. ასევე,  სადილისთვის დესერტად გამოდგება. მთლიანობაში უნივერსალური დესერტია.

Related Articles