• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ძალიან გემრიელია, შარშან მთელი ზაფხული ვაკეთებდი. წელსაც ამით ვიწყებ სეზონს!

by ekaterine მაისი 20, 2022
მაისი 20, 2022

მეჩვენება, რომ ისეთ პოპულარულ პროდუქტსაც კი, როგორიცაა ქათმის ფილე, ჩემს სამზარეულოს წიგნში არ აქვს იმდენი რეცეპტი, რამდენიც ყაბაყს. მთელი წელი ველოდები იმ მომენტს, როცა ისევ შევძლებ სალათების, რულეტების და, რა თქმა უნდა, ყაბაყის ხემსის მომზადებას. ეს უკანასკნელი განსაკუთრებით მომწონს, რადგან ისინი შესაფერისია როგორც საჭმელად, ასევე სადილისთვის ან საუზმედ. სადღესასწაულო სუფრაზე ეს კერძიც დიდი მოთხოვნადია.

ვამზადებ ღუმელშიც და ტაფაშიც, მაგრამ ღუმელი მირჩევნია. პირველ რიგში, ეს უფრო სასარგებლოა. მეორეც, მზესუმზირის ზეთი ამ შემთხვევაში აბსოლუტურად არ არის საჭირო. დაგულსართი გარანტირებულია რბილი და წვნიანი.

ინგრედიენტები

ყაბაყი 2 ც

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) 1 ს/კ

პაპრიკა 1 ს.კ.

პურის ნამსხვრევები 100 გ

ხორბლის ფქვილი 2 ს.კ.

კარაქი 70გრ

მომზადება

გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე გახურებაზე და გააგრძელეთ ყაბაყის მომზადება: გარეცხეთ, გათალეთ და კურკა გამოაცალეთ, შემდეგ დაჭერით კუბიკებად.

მარილი და პილპილი მოაყარეთ ჩხირებს. მოამზადეთ დანარჩენი ინგრედიენტები: შეურიეთ ორცხობილას ფხვნილს  პაპრიკა, გაადნეთ კარაქი.

ჩხირები ჯერ ფქვილში ამოვავლოთ, შემდეგ ზეთში და საფანელში. მოათავსეთ ფოლგადაფენილ საცხობ ფირფიტაზე და გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში.

მე მიყვარს ექსპერიმენტები: დავამატებ მწვანილს, შემდეგ კაიენის წიწაკის ფანტელებს. სხვათა შორის, თუ ძალიან ხრაშუნა ქერქი მოგწონთ, უმჯობესია ხუხარი ჩაანაცვლოთ დაქუცმაცებული სიმინდის ფანტელებით. მიირთვით ყაბაყი არაჟანთან და მწვანილთან ერთად ან ნივრის სოუსთან ერთად – ეს კიდევ უფრო გემრიელია!

2
FacebookEmail
previous post
ბავშვები ცხვირს იბზუებენ, როცა ოლივიეს ხედავენ მაგიდაზე, მათთვის ახალი სალათი “ბუკოვინა” ვიპოვე.
next post
არასდროს მომწონდა ეს ნაოჭიანი გამომშრალი ხილი… ჯერჯერობით 4 კილო დავიკელი ამით სულ რაღაც 4 დღეში!

Related Articles

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022

თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად...

მაისი 29, 2022

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე...

მაისი 27, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ტკბილზე მოთხოვნილება ისე გამიქრა, აღარც კი მახსენდება და ვერც კი ვიგრძენი წონაში ისე დავიკელი.

  • 2

    დადასტურდა, რომ სოკოს ძალიან ეშინია ამ ეთერზეთების.

  • 3

    ცხიმის წვა მეხუთე დღიდან იწყება. აუცილებელია საუზმეზე მიირთვათ მხოლოდ ნახევარი…

  • 4

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 5

    ტუტოვანი საკვების ტოპ-ათეული, რომელიც ხელს უშლის სიმსუქნეს, ინსულტს და კიბოს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC