ძალიან გემრიელია, შარშან მთელი ზაფხული ვაკეთებდი. წელსაც ამით ვიწყებ სეზონს!

by ekaterine

მეჩვენება, რომ ისეთ პოპულარულ პროდუქტსაც კი, როგორიცაა ქათმის ფილე, ჩემს სამზარეულოს წიგნში არ აქვს იმდენი რეცეპტი, რამდენიც ყაბაყს. მთელი წელი ველოდები იმ მომენტს, როცა ისევ შევძლებ სალათების, რულეტების და, რა თქმა უნდა, ყაბაყის ხემსის მომზადებას. ეს უკანასკნელი განსაკუთრებით მომწონს, რადგან ისინი შესაფერისია როგორც საჭმელად, ასევე სადილისთვის ან საუზმედ. სადღესასწაულო სუფრაზე ეს კერძიც დიდი მოთხოვნადია.

ვამზადებ ღუმელშიც და ტაფაშიც, მაგრამ ღუმელი მირჩევნია. პირველ რიგში, ეს უფრო სასარგებლოა. მეორეც, მზესუმზირის ზეთი ამ შემთხვევაში აბსოლუტურად არ არის საჭირო. დაგულსართი გარანტირებულია რბილი და წვნიანი.

ინგრედიენტები

ყაბაყი 2 ც

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) 1 ს/კ

პაპრიკა 1 ს.კ.

პურის ნამსხვრევები 100 გ

ხორბლის ფქვილი 2 ს.კ.

კარაქი 70გრ

მომზადება

გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე გახურებაზე და გააგრძელეთ ყაბაყის მომზადება: გარეცხეთ, გათალეთ და კურკა გამოაცალეთ, შემდეგ დაჭერით კუბიკებად.

მარილი და პილპილი მოაყარეთ ჩხირებს. მოამზადეთ დანარჩენი ინგრედიენტები: შეურიეთ ორცხობილას ფხვნილს  პაპრიკა, გაადნეთ კარაქი.

ჩხირები ჯერ ფქვილში ამოვავლოთ, შემდეგ ზეთში და საფანელში. მოათავსეთ ფოლგადაფენილ საცხობ ფირფიტაზე და გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში.

მე მიყვარს ექსპერიმენტები: დავამატებ მწვანილს, შემდეგ კაიენის წიწაკის ფანტელებს. სხვათა შორის, თუ ძალიან ხრაშუნა ქერქი მოგწონთ, უმჯობესია ხუხარი ჩაანაცვლოთ დაქუცმაცებული სიმინდის ფანტელებით. მიირთვით ყაბაყი არაჟანთან და მწვანილთან ერთად ან ნივრის სოუსთან ერთად – ეს კიდევ უფრო გემრიელია!

Related Articles