მარტივი ვაშლის ღვეზელი არაჟნით
როდის, თუ არა ახლა, დროა გავიხსენოთ ვაშლით გამოცხობის მრავალი რეცეპტი. პირადად მე ვაშლის ღვეზელს ვუკავშირებ შემოდგომას და ფოთოლცვენას. მინდა საბანში გავეხვიო, წიგნი ავიღო და ყველა სტრიქონი ჩემ საყვარელ კერძთან ერთად წავიკითხო.
კერძი, რომელიც დიდ დროს და ძალისხმევას არ მოითხოვს, წლიდან წლამდე ახარებს ჩემს ოჯახს თავისი გემოთი. მიირთვით დესერტის ნაჭრები ცხელი კაკაოსთან ერთად. მინდა ჩემმა შვილებმა ბავშვობა ასე გაიხსენონ.
ინგრედიენტები
ვაშლი 4 ც
ხორბლის ფქვილი 1 ჭიქა
შაქარი 150 გრ
კვერცხი 5 ც
ვანილის შაქარი 15 გრ
არაჟანი 60 გრ
კარაქი 100 გრ
გამაფხვიერებელი 10 გრ
შაქარი გემოვნებით
დარიჩინი გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
მომზადება
პირველ რიგში მოვამზადოთ ცომი. გატეხეთ კვერცხები ღრმა თასში. მოაყარეთ მათ შაქარი და აურიეთ სათქვეფით. დაამატეთ ცოტა მარილი და გამდნარი კარაქი. ისევ აურიეთ.
ახლა ნარევს დაუმატეთ არაჟანი და ვანილი. აეურიეთ ინგრედიენტები. ფქვილი შეურიეთ გამაფხვიერებელს. გაცერით ისინი თხევადი მასის მქონე თასში. მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი.
გააცალეთ ვაშლს კანი და ამოაჭერით გული. რბილობი დავჭრათ ნაჭრებად ან დიდ კუბებად. ჩაამატეთ ვაშლი ცომში, აურიეთ ყველაფერი.
საცხობ ფორმას დააფარეთ პერგამენტი. დაასხით ცომი, თანაბრად გაანაწილეთ ზედაპირზე. ღვეზელი გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში.
დრო დამოკიდებულია ფორმის ზომაზე. ნებისმიერ შემთხვევაში გამოცხობის მზადყოფნა შეგიძლიათ ხის ჩხირით შეამოწმოთ. მზა ნამცხვარი გააცივეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში და მიირთვით.
სანამ კვადრატებად დაჭრით ვაშლის ღვეზელს მოაყარეთ შაქრის ფხვნილისა და დარიჩინის ნარევი. სხვათა შორის, თქვენ შეგიძლიათ შეცვალოთ ვაშლი რეცეპტში კენკრით. მაგრამ მათ ჯერ სახამებელი უნდა მოაყაროთ ისე, რომ წვენი შიგნით დარჩეს. როგორ ფიქრობთ, ჩვენი ნამცხვრები შეიძლება იყოს შარლოტის ღირსეული შემცვლელი? გაგვიზიარე შენი აზრი!