მიზეზი კერძის გემოს გასინჯვაა, სინამდვილეში კი ცდუნებას ვერ ვუძლებ.

by ekaterine

კარტოფილის “დრანიკი” ყველით

უკვე დამავიწყდა, ბოლოს როდის ვჭამე ჩვეულებრივი შემწვარი კარტოფილი. მაგრამ ამ ფორმით ხანდახან თავს უფლებას ვაძლევ. თუ ქმარსა და შვილებს ყველიან კარტოფილის ჩიფსებს მოვუმზადებ, ჩემს ნაჭერს აუცილებლად მოვიპარავ, ხომ უნდა დავრწმუნდე კერძის გემოში. ეს არის საბაბი, მაგრამ მე ვერ ვეწინააღმდეგები მიმზიდველ სურნელს.

ამ რეცეპტის მთავარი წესია, რომ კარტოფილისა და კარაქის თანაფარდობა უნდა იყოს 10: 1. თუ გადაწყვეტთ შიგთავსისთვის ჩვეულებრივი ყველის გამოყენებას, ცოტა ადრე მოაყარეთ კარტოფილის ნამცხვარს, რომ მოასწროს გადნობა. შეგიძლიათ დაამატოთ შემწვარი სოკო, ლორი და მწვანილი.

ინგრედიენტები

კარტოფილი 350 გრ

კარაქი დაჭრილი 30 გრ

ნაღების ყველი 100 გრ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

მომზადება

გაადნეთ კარაქი მიკროტალღურ ღუმელში ან ორთქლის აბაზანაზე.

გაფცქვენით კარტოფილი და გახეხეთ კარაქიან თასში. მოაყარეთ მარილი და პილპილი, შემდეგ კარგად ამოურიეთ ხელებით.

გააცხელეთ მშრალი ტაფა, თანაბრად გაანაწილეთ კარტოფილი, წვენი გადაღვარეთ. მსუბუქად დატკეპნეთ სილიკონის ნიჩბით.

კარტოფილის ბლინი შეწვით 1 წუთის განმავლობაში მაღალ ცეცხლზე, შემდეგ შეამცირეთ მინიმუმამდე და მოხარშეთ კიდევ 8 წუთი.

ბლინი თეფშზე გადააბრუნეთ, რომ ფორმა შეინარჩუნოს. როცა მეორე მხარე დაიბრაწება, ნამცხვრის ნახევარ წაუსვით ნაღების ყველი.

ნამცხვარი ფრთხილად გაადაკეცეთ შუაზე ისე, რომ მიიღოთ სენდვიჩი. გადაიტანეთ თეფშზე და მიირთვით.

შეგიძლიათ შეავსოთ კარტოფილის სენდვიჩი ბოსტნეულის სალათით და ახალი მწვანილებით. ქერქი ძალიან ხრაშუნა. ცხიმის წყალობით იდეალურად არის შემწვარი. და ნაზი კრემისებური შიგთავსი დრანიკს კიდევ უფრო გემრიელს ხდის. როგორ მოგწონთ ეს ვარიანტი?

Related Articles