შარლოტას გამოცხობას განსაკუთრებული ხრიკები არ სჭირდება, მაგრამ ამ შეცდომებს ყოველი მეორე დიასახლისი უშვებს.

by ekaterine

შარლოტა პირველი ნამცხვარია, რომელიც გამოვაცხე. დედაჩემის გაოცება მინდოდა, მაგრამ სიურპრიზი ჩაიშალა. ჰაეროვანის გამოცხობის ნაცვლად, მე მივიღე ბლინი ვაშლით. მაშინ ძალიან ვნერვიულობდი, მაგრამ დედამ შეაქო ჩემი ძალისხმევა და დამპირდა, რომ შაბათ-კვირას ყველა დახვეწილობას მასწავლიდა. ახლა მე ვიცი როგორ მოვამზადო ნამდვილი შარლოტა, მაგრამ, როგორც აღმოჩნდა, ბევრი დიასახლისი უშვებს ჩემს შეცდომებს.

ამას წლების შემდეგ მივხვდი, როცა მეზობელს ღვეზელით გავუმასპინძლდი. მან დაიწყო წუწუნი, რომ ვერასოდეს მიაღწია წარმატებას. ზოგჯერ ეს რეცეპტის ბრალია. მაგრამ უფრო ხშირად იმ ზოგიერთი ნიუანსის, რაც ამარტივებს პროცესს. აქ არის 5 ყველაზე გავრცელებული შეცდომა, რომელსაც ვუშვებთ გამოცხობისას. განვიხილოთ ისინი უფრო დეტალურად.

შეცდომები შარლოტის მომზადებისას

ძმრიანი სოდის და გაცრილი ფქვილის გამოყენება

ღვეზელების უამრავი რეცეპტი არსებობს, სხვადასხვა შემადგენლობით და შიგთავსით. იმისთვის, რომ ცომი იყოს ფოროვანი და ფუმფულა, ის სპეციალური დანამატებით უნდა გაკეთდეს. გამაფხვიერებელი ახლა ხშირად გამოიყენება, მაგრამ ისინი ყოველთვის არ არიან ხელთ. მაგრამ სოდა სხვა საქმეა.

მჟავასთან რეაქციაში სოდა იწყებს აქაფებას. ამ ურთიერთქმედებიდან გამოიყოფა ნახშირორჟანგი, რაც ცომს ჰაეროვანს ხდის. თუ რეცეპტი შეიცავს ფერმენტირებულ რძის პროდუქტებს (კეფირი, არაჟანი) ან მჟავე ხილს, მაშინ სოდა მშრალად გამოიყენეთ. წინააღმდეგ შემთხვევაში, უნდა შეურიოთ ცოტა სუფრის ძმარს.

გამოყენების წინ ფქვილი გასცერით ორჯერ ან სამჯერ, რა თქმა უნდა უმაღლესი ხარისხის. ფქვილის ნაწილი ჩაანაცვლეთ სიმინდის ან შვრიის ფქვილით. შედეგი გაგაოცებთ.

ინგრედიენტების არასწორი ტემპერატურა

თუ შარლოტის გამოცხობას აპირებთ, საჭირო ინგრედიენტები წინასწარ გამოიღეთ მაცივრიდან. ცნობილია, რომ ოთახის ტემპერატურის კვერცხები ცივზე უკეთ ითქვიფება. მასა უფრო ფუმფულაა, ცომი კი უფრო ერთგვაროვანი. ასევე ყურადღება მიაქციეთ სიმკვრივეს. ცომი საკმარისად თხელი უნდა იყოს, რომ ამოვიდეს, მაგრამ უფრო სქელი, ვიდრე ბლინების.

 ძალიან რბილი ვაშლი

შარლოტას შიგთავსის სახით ემატება სხვადასხვა კენკრა და ხილი. თუ თქვენ უპირატესობას ანიჭებთ კლასიკურ ვერსიას, მაშინ აუცილებლად შეარჩიეთ შესაფერისი ვაშლი. ისინი უნდა იყოს მკვრივი და ხრაშუნა, ოდნავ მჟავე და აუცილებლად მწვანე.

წითელი ვაშლი ცუდად ინარჩუნებს ფორმას გამოცხობისას. დარბილებული რბილობი სწრაფად იქცევა პიურედ, რომელიც ცვლის ჯერ კიდევ სველი ცომის კონსისტენციას. შედეგად, კარგად არ ცხვება. ასევე შეუძლებელია ნაყოფის გაფცქვნა, ასე მათი მთლიანობა უკეთ შენარჩუნდება.

ცომი ხილის თავზე

ბევრ რეცეპტში გვირჩევენ, რომ შიგთავსი ჯერ ფორმის ძირზე დადოთ და მხოლოდ ამის შემდეგ დავასხათ ცომი. მაგრამ ბევრად უკეთესი იქნება ნაყოფი ცომს ისე შევურიოთ, რომ ნაჭრები ყველა მხრიდან დაიფაროს.

გამოცხობის რეჟიმი

თითქმის ყველა კერძი, იშვიათი გამონაკლისის გარდა, იგზავნება უკვე წინასწარ გახურებულ ღუმელში. რაც შეეხება ჩვენს ნამცხვარს, ამისთვის განსაკუთრებული პირობები უნდა იყოს გათვალისწინებული. გააცხელეთ ღუმელი 140 გრადუსზე, მოათავსეთ შარლოტა და მხოლოდ ამის შემდეგ აწიეთ ტემპერატურა ჩვეულებრივ 180-მდე. ეს საშუალებას მისცემს ნამცხვარს კარგად გამოცხვეს შიგნით ისე, რომ გარედან არ დაიწვას.

თითოეულ დიასახლისს აქვს თავისი ხრიკები და ხერხები, რომლებსაც მრავალი წელია იყენებს. იმედია ჩემი რჩევები თქვენც გამოგადგებათ. და კითხვა, თუ როგორ უნდა მოვამზადოთ ბრწყინვალე შარლოტა, აღარასოდეს გაჩნდება.

Related Articles