• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

რომელი დღეებია იდეალური და რატომ უნდა გაამახვილოთ ყურადღება მთვარეზე.

by ekaterine ოქტომბერი 24, 2021
ოქტომბერი 24, 2021

კომბოსტოს სწორად დამწნილების სწავლა მთვარის კალენდრის მიხედვით

როდის დავამწნილოთ კომბოსტო მთვარის კალენდრის მიხედვით 2021 წელს? და რატომ ურჩევენ ბევრ დიასახლისს ამის გაკეთებას მკაცრად მთვარის კალენდრის განსაკუთრებულ დღეებში? საბედნიეროდ, ახლა ინტერნეტში შეგიძლიათ იპოვოთ იგივე მთვარის კალენდრები და უბრალოდ გამოიყენოთ ისინი. მაგრამ საიდან გაჩნდა ეს ტრადიცია? როგორ დაიწყო?

მჟავე კომბოსტო მთვარის კალენდარზე

ძველად მჟავე კომბოსტო ყველა სახლში სუფრაზე მოიპოვებოდა. არ აქვს მნიშვნელობა ისინი იყვნენ მდიდარი თუ უკიდურესად ღარიბი ხალხი. ამ კომბოსტოს მიირთმევდნენ ცალკე კერძად, მისგან ამზადებდნენ სუპებს, აცხობდნენ ღვეზელებს, ამზადებდნენ კომბოსტოს ვარენიკებს. მკაცრ რელიგიურ დღეებში და მარხვის დროს, მჟავე კომბოსტოს ჭამა ნებადართული იყო.

ამიტომ მხედველობაში მიიღეს არა მხოლოდ კომბოსტოს მოსავალთან დაკავშირებული სხვადასხვა ფაქტორი, არამედ ამ ბოსტნეულის წარმატებულად დამარილების ყველა მაჩვენებელი. მათ შორის იყო რელიგიური დღესასწაულები და მთვარის დღეებიც კი. უაღრესად მნიშვნელოვანი იყო გემრიელი კერძის მომზადება, რადგან კომბოსტოს გარეშე დარჩენილი ხალხი შემოდგომა-ზამთრის პერიოდის ერთ-ერთი მთავარი კერძის გარეშე აღმოჩნდებოდა.

მთვარის აქტიური გავლენა

ჩვენმა წინაპრებმა თავად აღმოაჩინეს კომბოსტოს მწნილის ხარისხის ოთხი განსაკუთრებული მაჩვენებელი. მაგალითად, იდეალური კომბოსტო მომზადდება, თუ მას მზარდი მთვარის დროს გააკეთებთ. თუ ბოსტნეულს დაამჟავებთ სავსე მთვარეზე, მაშინ მისი ჭამა ძალიან სწრაფად მოგიწევთ, ხოლო თუ ახალ მთვარეზე, პროდუქტი სრიალა და ბლანტი გახდება. კლებადი მთვარე ასევე არ არის სასურველი – კომბოსტო სწრაფად მჟავდება.

ამ პროცესს საკმაოდ ლოგიკური ახსნა შეუძლია. მაგალითად, მზარდი მთვარე ხელს უწყობს ჩვენს პლანეტაზე ყველა ცოცხალი ორგანიზმის გააქტიურებას. ეს ასევე მოიცავს მიკროორგანიზმებს, რომლებიც პასუხისმგებელნი არიან დუღილის პროცესზე. კლებადი მთვარე და ახალი მთვარე ანელებს დუღილის ყველა პროცესს, ასე, რომ პროდუქტები სწრაფად მჟავდება და უგემური ხდება.

მნიშვნელოვანია იპოვოთ შესაფერისი საიტი ან რაიმე სახის ინტერნეტ რესურსი, სადაც მოსახერხებელი იქნება თვალყური ადევნოთ მთვარის ფაზის ცვლილებას. ეს ძალიან დაგეხმარებათ და დაზოგავთ დროს. აუცილებლად დაინტერესდით ასეთი საიტებით თავისუფალ დროს. უფრო მეტიც, ითვლება, რომ უმჯობესია კომბოსტოს დადუღება ყოვლადწმიდა ღვთისმშობლის შობის დღესასწაულიდან 10 დღის შემდეგ. დიახ, კომბოსტოსთან საქმე არ უნდა გქონდეთ, თუ ქალს აქვს „არასტაბილური განწყობის დღეები“. წინააღმდეგ შემთხვევაში, მომზადებული პროდუქტი აუცილებლად გადამჟავდება.

მჟავე კომბოსტო მთვარის კალენდრის მიხედვით: 2021 წლის სექტემბერი და ოქტომბერი

სექტემბერში კომბოსტოს დასამჟავებლად ბოლო ხელსაყრელი დღე 22 იქნება.  გარდა ამისა, არ არის რეკომენდებული კომბოსტოს დადუღება ღვთისმშობლის შობის დღესასწაულამდე მთელი კვირით ადრე. ითვლება, რომ ის აუცილებლად გაფუჭდება.

ოქტომბერი უფრო ხელსაყრელია კომბოსტოს დუღილისთვის. მაგრამ უმჯობესია ამის გაკეთება დღესასწაულიდან 10 დღის შემდეგ და ყოველთვის მზარდ მთვარეზე. ასევე შეგიძლიათ გაითვალისწინოთ ზოდიაქოს ნიშნები, რაც დიასახლისის წარმატებულ მუშაობას შეუწყობს ხელს. ეს მოიცავს ვერძი, ლომი, მშვილდოსანი, თხის რქა, კურო. თავისუფლად დაიწყეთ კომბოსტოს მზადება 9-დან 15-მდე ან 18-დან 19 ოქტომბრამდე. ამ წლის უახლესი შესაფერისი თარიღი 2021 წლის ოქტომბერში არის 19.

ნოემბრის ხელსაყრელი დღეები

გამოცდილი დიასახლისები გვირჩევენ კომბოსტოს დუღილს დაიწყოს მხოლოდ მამაკაცის კვირის დღეებში (ორშაბათი, სამშაბათი, ხუთშაბათი). მაგალითად, კვირა ითვლება ნეიტრალურ დღედ ასეთი სამუშაოსთვის. ასტროლოგები ვარაუდობენ, რომ კომბოსტოს ჩადგმა უმჯობესია დაიწყოთ 6-დან 11 ნოემბრამდე ან 14-დან 16 ნოემბრამდე პერიოდში. 2021 წლის 12 და 13 ნოემბერი ასეთ მნიშვნელოვან საკითხში არახელსაყრელია.

ნოემბერში კომბოსტოს დუღილისთვის მნიშვნელოვანია არა მხოლოდ მთვარის ფაზები, არამედ რამდენიმე სასარგებლო ხალხური რეკომენდაცია. მაგალითად, თუ არის სარდაფი ან საკუჭნაო, უმჯობესია კომბოსტო იქ შეინახოთ. ქილებში შეგიძლიათ დაამატოთ არა მხოლოდ სანელებლები და სტაფილო, არამედ მოცვი, ლონგონბერი ან ვაშლი. და არ დაგავიწყდეთ, რომ დუღილიდან მეორე-მესამე დღეს აუცილებელია კომბოსტოს მორევა ზედმეტი აირის მოსაშორებლად, რომელიც დუღილის დროს გამოიყოფა და შეიძლება მთლიანად გააფუჭოს კერძი.

ახლა თქვენ იცით, როდის უნდა მოადუღოთ კომბოსტო მთვარის კალენდრის მიხედვით 2021 წელს. რომელი დღეებია იდეალური და რატომ უნდა გაამახვილოთ ყურადღება მთვარეზე. ჩვენ გულწრფელად ვიმედოვნებთ, რომ თქვენ გექნებათ უგემრიელესი, არომატული, ხრაშუნა და ჯანსაღი მჟავე კომბოსტო. ოჯახის ყველა წევრის სასიხარულოდ.

 

0
FacebookEmail
previous post
წონის დაკლების ამ პროდუქტმა შოკში ჩააგდო ქალები მთელ მსოფლიოში! წვავს ცხიმს რამდენიმე დღეში. უკვე გამოვცადე!
next post
ჩემს დაქალს უბრალოდ სჯერა, რომ მისი სიმდიდრე და კეთილდღეობა პირდაპირ კავშირშია სილამაზის ასეთ მარტივ პროცედურასთან.

Related Articles

პირველ ქილას მეორე დღესვე ვხსნი, რადგან მოთმენის უნარი...

ივლისი 5, 2022

ეს სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს!

ივლისი 5, 2022

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    რომელი გოგო იქნება უფრო ლამაზი, როცა შემოტრიალდება? გააკეთე არჩევანი და გაიგე სრული სიმართლე შენს შესახებ.

  • 2

    სასწაული დიეტა აღმოვაჩინე დღეს, სულ რაღაც 14 დღე და მინუს 7 კილოგრამი

  • 3

    პირველ ქილას მეორე დღესვე ვხსნი, რადგან მოთმენის უნარი არ მაქვს 😂

  • 4

    ჰაეროვანი მოხარშული ცომის რეცეპტი, რომელზეც ჩემი ქმარი გიჟდება. რეცეპტი, რომელიც თაობიდან თაობას გადაეცა.

  • 5

    ეს სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC