ერთხელ ვცადე და ახლა მხოლოდ ასე ვამზადებ. 🥒ძმრის გარეშე: ლეგენდარული კიტრი ” პრაღა ” ზამთრისთვის .

by ekaterine

რომელ დიასახლისს არ მოსწონს რეცეპტების ექსპერიმენტი? რა თქმა უნდა, ყველა ოჯახს აქვს თავისი კარგად დამკვიდრებული საყვარელი კერძი, მაგრამ თქვენ ყოველთვის გსურთ შემატოთ მრავალფეროვნება. კიტრი “პრაღა” საუკეთესოდ შეეფერება ამ წამოწყებას. ზამთრისთვის მომზადებული პროდუქტების გემო გასიამოვნებთ ცივ ზამთარში!

მარინადი ამ კიტრს განსაკუთრებულს ხდის. წარმოიდგინეთ: არავითარი ძმარი, რომელიც ხშირად ჭარბობს ბოსტნეულის გემოს. კიტრი მჟავდება ლიმონმჟავას ხსნარში, მდოგვი, მარილი, შაქარი და შავი პილპილი. გემო საინტერესო, ტკბილი და მჟავეა. კიტრი “პრაღა” ზამთრისთვის – ნამდვილი აღმოჩენა!

ინგრედიენტები

კიტრი 1.5 კგ

მდოგვი 1 ჩ / კ

შავი პილპილი (ბარდა) 6 ცალი

ლიმონი 20 გრ

ნიორი 4 კბილი

კამა გემოვნებით

წყალი 1 ლ

ლიმონმჟავა 1 ჩ / კ

შაქარი 150 გ

მარილი 40 გ

მომზადება

გარეცხეთ კიტრი და დაფარეთ ცივი წყლით, დატოვეთ 3 საათი. გადაიტანეთ ისინი სტერილიზებულ ქილებში.

გარეცხეთ კამა და გაასუფთავეთ ნიორი. დიდი ნაჭრები შეიძლება შუაზე გაჭრათ. მოათავსეთ ეს ინგრედიენტები ქილებში ლიმონის ნაჭრებთან ერთად, დაასხით მდუღარე წყალი ქილებში და დაფარეთ ხუფებით. გადააფარეთ პირსახოცი და გააჩერეთ ნახევარი საათი.

გადაწურეთ სითხე ქილებიდან სუფთა ქვაბში და დაამატეთ მას კიდევ 100 მლ ადუღებული წყალი. დაამატეთ მარილი, შაქარი და მოადუღეთ მარინადი.

სანამ მარინადი დუღდება, ქილებში დაამატეთ მდოგვის მარცვლები და წიწაკის მარცვლები.

როდესაც მარინადი ადუღდება, დაამატეთ ლიმონმჟავა. დაასხით კიტრს სითხე, ქილები მოხუფებით, გადააბრუნეთ, გადაიტანეთ და დატოვეთ გასაცივებლად.

ინგრედიენტები რეცეპტში განკუთვნილია ორი ლიტრიანი ქილისთვის. მე გირჩევთ, რომ მოამზადოთ ნაკრები მინიმუმ ორჯერ მეტი. თქვენ ნახავთ, როგორ განსხვავდება ეს კიტრი! გაგვიზიარეთ თქვენი საყვარელი რეცეპტები!

Related Articles