როცა ცოტა დრო მაქვს, მაგრამ ტკბილეული ძალიან მინდა, სწორედ მაშინ ვიყენებ ამ რეცეპტს. მე ჩვევად მექცა ვაფლის ნამცხვრების შენახვა სახლში, რადგან უსწრაფესად შემიძლია შევქმნა იდეალური დესერტი.
ამ რეცეპტში ძალიან მიყვარს დაჭრილი ნიგოზისა და თურქული ტკბილეულის შერწყმა. სხვათა შორის, თქვენ არ გჭირდებათ სირბილი მაღაზიაში მეორე ინგრედიენტისთვის. სახლში მომზადებული, აღმოსავლური ტკბილეული მაღაზიისას არ ჩამოუვარდება.
ინგრედიენტები
ვაფლის ნამცხვრები 2 ცალი
კვერცხი 7 ცალი
შაქარი 14 ს.კ.
ხორბლის ფქვილი 7 ს.კ.
საცხობი ფხვნილი 0,5 ჩ / კ
რახათ-ლუხუმი 250 გრ
ნიგოზი 250 გრ
ვანილი 1 ცალი
კარაქი 250 გრ
მომზადება
მოამზადეთ შიგთავსის კრემი. ამისათვის ქვაბში ჩადეთ კარაქი, შაქრის ნახევარი და 7 გული. ათქვიფეთ ყველაფერი და აურიეთ ნარევი წყლის აბაზანაზე, სანამ არ დაიწყებს გასქელებას. კრემი მთლიანად უნდა გაცივდეს.
ამასობაში ცალკე ჭურჭელში ათქვიფეთ კვერცხის ცილა დარჩენილი შაქრით, შემდეგ დაამატეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, რახათ-ლუხუმი, ნიგოზი და ვანილი. ნაზად აურიეთ , რომ ნარევი ჰაეროვანი იყოს.
გამოაცხვეთ საცხობ ფურცელზე პერგამენტის ქაღალდით, ჩაასხით თასის შიგთავსი მასში. აცხვეთ 180 გრადუსზე დაახლოებით 12-15 წუთი. ნუგა უნდა გაცივდეს ოთახის ტემპერატურაზე.
ტორტი ავაწყოთ ამ თანმიმდევრობით: ვაფლის ფირფიტა, ნაღების ნახევარი, ნუგა, ისევ ნაღების ნახევარი და ბოლოს მეორე ვაფლის ფირფიტა.
იმისათვის, რომ შიგთავსი უკეთესად შეინარჩუნოთ, შეგიძლიათ ზემოდან დაადოთ რაიმე სახის სიმძიმე. მზა ნამცხვარი დაჭერით ნაჭრებად და მიირთვით.
დესერტი ძალიან უჩვეულო და გემრიელი გამოდის. ჩაისთან ერთად – უფრო ძალიან! კარგია, თუ გიყვართ აღმოსავლური ტკბილეული და ცოტა მეტი დრო გაქვთ, გაანებივრეთ თავი, მიირთვით ნუგა ჩირით და ნუშით.