ჩემი მეგობრის რეცეპტის წყალობით, უგემრიელეს ყაბაყის მაფინებს ვამზადებ.

by ekaterine

ძალიან გემრიელი, ნაზი, ხრაშუნა, სასიამოვნო ყველის არომატით!

ყაბაყის მაფინები

ინგრედიენტები

1 ყაბაყი

2 პომიდორი

3 კვერცხი

300 გრ ყველი

1 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

100 გრ ფქვილი

40 გრ მწვანილი

მარილი, პილპილი გემოვნებით

მომზადება

გარეცხეთ ყაბაყი, გააცალეთ კანი და გახეხეთ უხეშ სახეხზე.

 

გარეცხეთ პომიდორი და წვრილად დაჭერით.

მოსახერხებელ ჭურჭელში, ათქვიფეთ კვერცხები მარილით და პილპილით. დაამატეთ გახეხილი ყაბაყი და კარგად აურიეთ.

ასევე დაამატეთ პომიდორი და კვლავ მოურიეთ. ცალკე კონტეინერში აურიეთ გაცრილი ფქვილი გამაფხვიერებელთან და შემდეგ ჩაასხით ცომში. კარგად აურიეთ ყველაფერი.

დაჭერით ყველი პატარა კუბიკებად, დაამატეთ ცომს. მწვანილი შეგიძლიათ წვრილად დაჭრათ ან დაფქვათ და ცომს დაუმატოთ. ისევ აურიეთ.

მაფინის ფორმებს წაუსვით მცენარეული ზეთი და ჩაასხით მათში ცომი. ჩაასხით ცომი ფორმის ნახევარზე ოდნავ მეტი. კექსი კარგად იზრდება.
მაფინები გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთის განმავლობაში.

ესე იგი, არომატული ბოსტნეულის მაფინები მზად არის. Გემრიელად მიირთვით!

ყაბაყის მაფინები საუკეთესო გამოსავალია მსუბუქი და ჯანსაღიკვებისთვის და გზაზე ისინი უბრალოდ შეუცვლელები არიან! სხვათა შორის, მას შემდეგ რაც საუზმეზე მოამზადებთ, თქვენი ოჯახი მათ ყოველ დილით მოგთხოვთ!

Related Articles