რატომ არ ვწვავ და ვთუშავ კომბოსტოს. მომზადების ახალი გზა.

by ekaterine

ქათმის ბარკლები კომბოსტოთი

ქათამი ბოსტნეულით შეიძლება სამართლიანად ჩაითვალოს დიეტურ კერძად. და თუ საცხობ ცელოფანში გამოვაცხოთ, ფასდაუდებელი კერძი იქნება. კარტოფილით და სოკოთი კლასიკური რეცეპტებისგან თავის დასაღწევად გთავაზობთ კომბოსტოს ქათმის ბარკლებით მომზადებას.

ეს კერძი შესანიშნავია როგორც ლანჩისთვის, ასევე სადილისთვის. ცხობის დროს კომბოსტო გაჯერებული იქნება ქათმის წვენით და შეიძენს ძალიან სასიამოვნო არომატს.

ინგრედიენტები

თეთრი კომბოსტო 1 კგ

ქათმის ბარკალი 4 ცალი

სტაფილო 1 ცალი

ხახვი 1-2 ცალი

ნიორი 1-2 კბილი

აჯიკა 1 ჩ / კ

მზესუმზირის ზეთი

კარაქი 30 გრ

მარილი გემოვნებით

მომზადება

აურიეთ აჯიკა, 1 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი და გაჭყლეტილი ნიორი.

გარეცხეთ ბარკლები, მოაცილეთ ზედმეტი ცხიმი და გაყავით ორ ნაწილად. შეაზილეთ სოუსით და შედგით მაცივარში 30-40 წუთი.

დავჭრათ ხახვი ნახევრად რგოლებად, დავჭრათ კომბოსტო და გავხეხოთ სტაფილო უხეშ სახეხზე.

აურიეთ ბოსტნეული, მარილი და მოზილეთ ხელებით. დაამატეთ მზესუმზირის ზეთი.

ბოსტნეული მოათავსეთ საცხობ ცელოფანში, ზემოდან მოათავსეთ ბარკლები და დაუმატეთ კარაქი.

ჩვენ ვაცხობთ 200 გრადუსზე 45 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ფრთხილად გავჭრით ცელოფანს და დავაბრუნებთ ღუმელში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

 

ასეთი კომბოსტო განსხვავდება ჩვეულებრივი მოშუშული კომბოსტოსგან. მას აქვს უფრო რბილი გემო, წვნიანია და მთლიანად უცხიმო.

Related Articles