დარწმუნებული ვარ, ამ დესერტთან დაკავშირებული უამრავი სასიამოვნო მოგონებაც გაქვთ. არც ერთი დღესასწაული არ დასრულებულა ბავშვობაში ჩვენი საყვარელი საბჭოთა ტორტის გარეშე. მახსოვს, როგორ ჩამოიტანეს კიევიდან ნათესავებმა მთელი ყუთები!
ახლა მაღაზიებში უამრავი სახის დესერტის შეძენა შეიძლება. ჩიზქეიქი, ტირამისუ და უამრავი სხვა ნაცნობი დესერტი. მე ყოველთვის მერჩივნა სახლში მომზადებული დესერტი და კერძები, რადგან დარწმუნებული ვარ, რომ ის უფრო ნატურალურია.
“კიევური ტორტი”, რომელიც, ლეგენდის მიხედვით, სპონტანურად შეიქმნა, მრავალი წლის განმავლობაში, კიევის სავიზიტო ბარათი იყო. ამბობენ, რომ ეს ტორტი შეცდომაზე შეიქმნა.
თურმე, ერთ ცვლაში ბისკვიტისთვის კვერცხის ცილა გააფუჭეს, მაცივარში შედგმა დაავიწყდათ. მომდევნო ცვლაში გადაწყვიტეს, თანამშრომლების შეცდომა დაეფარათ და ტორტი იმისგან მოამზადეს, რაც დარჩა. ჩვეულებრივ, ტორტს ორი ფირფიტისგან ამზადებენ და მას კარაქის კრემს უსვამენ. სადღესასწაულო ღონისძიების საპატივსაცემოდ, შეგიძლიათ იგი 4 ფირფიტით მოამზადოთ.
ინგრედიენტები
თხილი 150 გრ
ხორბლის ფქვილი 40 გრ
ვანილის შაქარი 40 გრ
კვერცხის ცილა 200 მლ
შაქარი 200 გრ
კარაქი 250 გრ
კვერცხის გული 4 ცალი
შაქრის პუდრა 200 გრ
რძე 150 მლ
კაკაოს ფხვნილი 150 გრ
კონიაკი 2 ს.კ.
საკვები საღებავი 1 გ
მომზადება
მოხალეთ თხილი. ჩაყარეთ ნაჭრის ტომარაში და ანჯღრიეთ, რათა მოშორდეს გარეკანი.
ათქვიფეთ ცილა შაქართან ერთად.
დააქუცმაცეთ ნიგოზი და ცოტა ტორტის დეკორისთვის გადაინახეთ. დარჩენილ ნიგოზს დაუმატეთ ფქვილი და ვანილი. ეს მასა კი ცილის მასას დაუმატეთ.
გამოსაცხობ ფორმაში ჩააფინეთ პერგამენტი. ცილის მასა მასში თანაბრად გადაანაწილეთ, გამოაცხეთ ფირფიტები 2 საათი 140 გრადუსზე. ისინი უნდა იყოს კრემისფერი. გაგრილების შემდეგ მოახსენით პერგამენტის ქაღალდი.
კრემის მოსამზადებლად ათქვიფეთ კვერცხის გული შაქრის ფხვნილთან და ცხელ რძესთან ერთად. მოათავსეთ კრემი წყლის აბაზანაზე.
ათქვიფეთ კარაქი. ფრთხილად დაუმატეთ გაგრილებული კრემი და კონიაკი. მასა გაყავით 2 ნაწილად, მეორე ნაწილს დაუმატეთ კაკაო და რძე.
2 სუფრის კოვზი თეთრი კრემი შეინახეთ დეკორისთვის. 2 სუფრის კოვზი კრემი დაუმატეთ ნახევარ შოკოლადის კრემს. ეს ყველაფერი გადაიტანეთ საკონდიტრო ტომარაში და შეინახეთ მაცივარში 30 წუთი.
ფირფიტას წაუსვით თეთრი კრემის 2/3. მოათავსეთ ზემოდან მეორე და წაუსვით თეთრის და შოკოლადის ნარევი კრემი. დარჩენილი თეთრი კრემი წაუსვით ტორტს მთლიანად.
დროა გავაფორმოთ დესერტი. გადადებული ნიგოზი მოაყარეთ გვერდებზე.
დარჩენილი თეთრი კრემის ნახევარი შეურიეთ ვარდისფერ საღებავს, ხოლო მეორე ნახევარი მწვანეს. დაამშვენეთ ტორტი ზემოდან ამ ორი მიქსით და დარჩენილი შოკოლადის კრემით.
თქვენ შეგიძლიათ შეცვალოთ თხილი ნუშით, კაკალი მსუბუქად უნდა შეწვათ ნებისმიერ შემთხვევაში. ტორტი ზემოდან დამატებით შეიძლება გაფორმდეს ნუშის ფურცლებით. მზარეულის წიგნში იყო ჩანაწერი, რომ საჭიროა ცილასდავაყაროთ მარილი, სანამ დაიწყებთ ათქვეფას. ამ პროცესში სასურველია ასევე დაამატოთ რამდენიმე წვეთი ლიმონის წვენი. ასეთი რჩევა ოქროზე მეტად ფასობს, ამიტომ გამოდის ნამცხვრები შესანიშნავი!