ალბანური ქათამი
ალბანური ქათამი ორიგინალური ხორცის კერძია, რომელსაც ადვილად შეუძლია ჩაანაცვლოს ჩვეულებრივი კოტლეტი. მისი თავისებურება ისაა, რომ ხორცს არ სჭირდება ხორცსაკეპ მანქანაში გატარება. საკმარისია მხოლოდ ბასრი დანით დაჭრა. გარდა ამისა, კერძი ძალიან ბიუჯეტურია და მცირე რაოდენობით ფილესგან უამრავი ხორცი გამოდის.
რეცეპტი საკმაოდ მრავალფეროვანია და ნებისმიერი ტიპის ხორცი შეიძლება. იმისათვის, რომ ქათმის ბლინები უფრო წვნიანი გახდეს, უმჯობესია უპირატესობა მიანიჭოთ ბარკლის ფილეს. ჩვეულებრივი თეთრი ხორცი მშრალია. ცოტა მაიონეზი, კვერცხი და შემწვარი ხახვი გახდის ხორცის ბურთებს ძალიან არომატულს და ნაზს.
ინგრედიენტები
ქათმის ბარკალი 650 გრ
კვერცხი 2 ცალი
სახამებელი 2 ს.კ.
კარაქი 1 ს.კ.
ხახვი 1 ცალი
მზესუმზირის ზეთი 5 ს.კ.
მაიონეზი 1 ს.კ.
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქვილი)
მომზადება
ხორცი ძალიან წვრილად დაჭერით (650 გრ სუფთა წონა). მოაყარეთ მარილი და პილპილი.
დაჭერით ხახვი და შეწვით კარაქში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
შეურიეთ ფარშს შემწვარი ხახვი და მაიონეზი. დაამატეთ კვერცხი, აურიეთ, შემდეგ დაამატეთ სახამებელი და კვლავ კარგად აურიეთ.
გააცხელეთ ტაფაში მზესუმზირის ზეთი. კოვზით ჩაასხით ფარში ბლინების ფორმით.
ხორცი საშუალო ცეცხლზე შეწვით 2-3 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს. მოათავსეთ მზა ბლინები ქაღალდის ხელსახოცებზე, ზედმეტი ცხიმის მოსაშორებლად.
ცხელი ხორცის ბლინები ყველაზე გემრიელია. ასე რომ, მოამზადეთ გვერდითი კერძიც და მიირთვით ერთდროულად. ეს შეიძლება იყოს მოხარშული კარტოფილი ან ნებისმიერი სახის ფაფა.