ტკბილი ელასტიური ცომი, მასთან მუშაობა სასიამოვნოა, ორცხობილა კი თეფშზე დიდხანს არ გაჩერდება, რადგან ის ყოველთვის უნაზესი და უგემრიელესი გამოდის.

საკონდიტრო ნაწარმი არაჟანით

ძალიან მიყვარს სამზარეულოში ტრიალი და ოჯახის წევრების განებივრება სხვადასხვა გემრიელი კერძებითა და დესერტებით. შეძლებისდაგვარად, მაქსიმალურად ვცდილობ საკუთარი შვილების განებივრებას გემრიელი ნამცხვრებით, ორცხობილებითა და სხვადასხვა ტკბილეულით. გამომდინარე იქიდან, რომ მაღაზიების დახლებზე შემოთავაზებულ სხვადასხვა გმერიელობებს დიდ უნდობლობას ვუცხადებ, ყოველთვის ვცდილობ ინტერნეტ სივრცეში ახალ-ახალი რეცეპტების მიგნებას და ოჯახის წევრების განებივრებას მხოლოდ საკუთარი ხელით მომზადებული დესერტებით.

ეს ჩემთვის ერთ-ერთი უსაყვარლესი ორცხობილაა. ორცხობილა თეფშზე დიდხანს არ გაჩერდება, რადგან ის ყოველთვის უნაზესი და უგემრიელესი გამოდის.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 3 ჭიქა

არაჟანი 200 გრ

კარაქი 100 გრ

კვერცხი 2 ცალი

შაქარი 5 ს.კ.

ვანილის შაქარი 1 ს.კ.

საცხობი ფხვნილი 1.5 ს.კ.

მომზადება

 

გაცერით ფქვილი და აურიეთ გამაფხვიერებელი.

ათქვიფეთ კვერცხი შაქართან და ვანილის შაქართან, შემდეგ დაამატეთ გამდნარი კარაქი, მოურიეთ, დაუმატეთ არაჟანი, კვლავ კარგად აურიეთ, დაამატეთ ფქვილი ნარევს და მოზილეთ ცომი. ეს უნდა აღმოჩნდეს პლასტიური და არ მიგეკვროთ ხელებზე. შეფუთეთ ცომი საკვები ცელოფნით და შედგით მაცივარში 2 საათით.

გაცივებული ცომი გააბრტყელეთ, გამოიყენეთ ორცხობილას ფორმები მოსამზადებლად. აცხვეთ დაახლოებით 20 წუთი 180 გრადუსზე.
თქვენ სიამოვნებას მოგანიჭებთ რბილ, მორჩილ ცომთან მუშაობა.  გაუზიარეთ თქვენი კულინარიული საიდუმლოებები თქვენს მეგობრებს კომენტარებში!

 

Loading...