იტალიელები მაკარონს მიირთმევენ საუზმეზე, ლანჩსა და ვახშამზე, მაგრამ სულ ფორმაში არიან. არც კი იფიქროთ ამ გემრიელ კერძზე უარის თქმა გასუქების შიშით. მხოლოდ უნდა აირჩიოთ ხარისხიანი ფქვილისგან მომზადებული პროდუქტი და მომზადებისას დაამატოთ”სწორი” ინგრედიენტები.
პირველი, ყოველთვის მოამზადეთეთ სოუსით. არა, ეს არ არის კეტჩუპი. ეს არის ნაღების ან ტომატის ბაზა, ხორცის, ყველის და მწვანილის დამატებით. მეორეც, ნუ შეგეშინდებათ სანელებლების ექსპერიმენტი, რადგან წიწაკის გარდა ამდენი განსხვავებული არომატული სანელებელია. მესამე, იტალიური მაკარონი დუღილის დროს რომ არ დაიშალოს, ადუღეთ წყალში 3 წუთით ნაკლები, ვიდრე მითითებულია პაკეტზე. შემდეგ კი სოუსში აურიეთ.
ბოლონიური (ახალი რეცეპტი)
ინგრედიენტები
300 გრ სპაგეტი
300 გრ ხორცის ფარში
1 ხახვი
2-3 კბილი. ნიორი
200 გრ ნაღების ყველი
3 ს.კ. ტომატის პასტა
0.5 კონა მწვანილი
მცენარეული ზეთი გემოვნებით
მარილი, წიწაკა გემოვნებით
მომზადება
როგორ მოვამზადოთ მაკარონი სახლში? მოვხარშოთ სპაგეტი.
ზეთში მოშუშეთ დაჭრილი ხახვი. დაამატეთ ხორცის ფარში. მომზადებამდე მოშუშეთ.
მოაყარეთ გახეხილი ყველი და დაელოდეთ სანამ არ გადნება.
დაამატეთ დაფქვილი ნიორი, ტომატის პასტა, ორი კოვზი წყალი, მარილი და პილპილი. ხარშეთ თავდახურული რამოდენიმე წუთი.
დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი.
მიირთვით ხორცის სოუსი სპაგეტთან ერთად.
სპაგეტი ქათმის ფილეთი
ინგრედიენტები
1 ქათმის ფილე
400 გრ მაკარონი
200 მლ ნაღები 20% ცხიმოვანი შემცველობით
1 ხახვი
20 გრ კარაქი
მარილი, პროვანსული მწვანილი გემოვნებით
მომზადება
მოხარშეთ ქათმის ფილე მარილიან წყალში, გააციეთ და კუბიკებად დაჭერით.
დაჭრილი ხახვი მოშუშეთ ცხიმში, აურიეთ ხორცი და 3 წუთი შუშეთ.
ჩაასხით ქვაბში ნაღები და თავდახურული ადუღეთ 4 წუთი.
მოხარშეთ მაკარონი, გადაწურეთ. ჩაყარეთ ისიც ქვაბში, მოაყარეთ მწვანილი, მარილი, ბოლოს ქათმის ფილეს მასა და აურიეთ. გემრიელად მიირთვით.
კრევეტებით
ინგრედიენტები
250 გრ მაკარონი
200 გრ კრევეტები
150 მლ ნაღები
20 გრ მზესუმზირის ზეთი
0.5 ხახვი
2 კბილი. ნიორი
0.5 კონა ოხრახუში
მარილი, წიწაკის ნარევი გემოვნებით
მომზადება
დაჭრილი ხახვი და ნიორი ორი წუთით მოშუშეთ ტაფაში.
დაამატეთ კრევეტები და კიდევ სამი წუთი მოამზადეთ. არ დაგავიწყდეთ მარილის და წიწაკის დამატება.
დაასხით ნაღები და მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი და გადმოდგით ცეცხლიდან.
მოხარშეთ მაკარონი და აურიეთ ნივრიან-ნაღებიან სოუსში.
მაკარონი პომიდვრით
ინგრედიენტები
400 გრ სპაგეტი
1 კგ პომიდორი
300 გ შებოლილი ფილე
1 ხახვი
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
მარილი, წიწაკა გემოვნებით
მომზადება
დაჭერით ფილე პატარა კუბიკებად.
პომიდორს მოაცილეთ ქერქი და ისიც დაჭერით კუბიკებად.
ფილე მოშუშეთ ზეითუნის ზეთში 4 წუთის განმავლობაში. მასში დაამატეთ დაჭრილი ხახვი. დაელოდეთ კიდევ 2 წუთი. დაამატეთ პომიდორი, მარილი და პილპილი, გააჩერეთ 5 წუთის განმავლობაში.
მოხარშეთ სპაგეტი, ჩაუშვით პომიდვრიან მასაში, აურიეთ, მოამზადეთ 4 წუთის განმავლობაში. მაკარონი პომიდვრით მზად არის.
მაკარონი ნაღებით და ბეკონით
ინგრედიენტები
200 გ ბეკონი
2 კბილი. ნიორი
200 მლ ნაღები 20% ცხიმოვანი შემცველობით
0.5 ს.კ. ტომატის პასტა
200 გრ სპაგეტი
0,5 ლ წყალი
100 გრ პარმეზანი
რეჰანი 2 ღერო
მარილი, წიწაკა გემოვნებით
მომზადება
დაჭრილი ბეკონი შეწვით ღრმა ტაფაში. დაამატეთ დაჭრილი ნიორი და მოამზადეთ კიდევ 3 წუთი.
დაასხით ნაღები, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და დაამატეთ ტომატის პასტა. დაელოდეთ სანამ მასა ადუღდება და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე სანამ არ გახდება სქელი.
მოხარშეთ სპაგეტი ნახევრად. ჩაუშვით ტაფაში. დაამატეთ რეჰანი. შემდეგ ჩაშუშეთ სრულ მზადყოფნამდე. სანამ მიირთმევთ მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი.
ყველა თავმოყვარე იტალიელი რესტორანში მაკარონი არ შეუკვეთავს, მაგრამ ამზადებს მას სახლში. თითოეულს აქვს საკუთარი ხრიკები და რამდენიმე გამოცდილი და საყვარელი რეცეპტი. ვერავინ შეგიშლით ხელს, რომ ნამდვილი იტალიელი გახდეთ თქვენს სახლში. თქვენ უკვე გაქვთ ხუთი საოცარი რეცეპტი, რაც იმას ნიშნავს, რომ იტალიური მაკარონის მომზადება უპრობლემოდ შეგიძლიათ, შედეგი კი სიამოვნებით მიირთვათ.