სახლში მომზადებილ ღვეზელს არაფერი სჯობს, ერთიდაიგივე ცომით შეგიძლიათ სხვადასხვა გულსართის ღვეზელების გამოცხობა. დარწმუნებული ვარ, ხაჭოს ღვეზელის ბევრი რეცეპტი გექნებათ ნაცადი, მაგრამ არა ეს.
არსებობს მოსაზრება, რომ ბევრ ცხიმში შეწვა აუმჯობესებს ყველა პროდუქტის გემოვნებას. მასში ტკბილეულიც კი გემრიელია, არაფერი რომ ითქვას კერძების შესახებ. მაგალითად, ნამცხვრები ხაჭოთი, შემწვარი ზეთში, შეგიძლიათ მიირთვათ მინიმუმ ერთი კვირის განმავლობაში და არც მოგბეზრდებათ.
ხაჭოიანი ბლინები
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 500 გრ
მარილი 0,5 ჩ / კ
სოდა 0,5 ჩ.კ.
მზესუმზირის ზეთი 200 მლ
კეფირი 400 მლ
ხაჭო 180 გ
მყარი ყველი 100 გრ
მწვანე ხახვი 0,5 კონა.
მომზადება
ჩაცერით ფქვილი ღრმა თასში. შეურიეთ მარილი და სოდა. შემდეგ დაამატეთ კეფირი და 50 გრ მზესუმზირის ზეთი. მოზილეთ ცომი ხელით.
ეს უნდა იყოს რბილი და ოდნავ წებოვანი. ცომი გადადეთ და მოამზადეთ გულსართი. ამისათვის, ხაჭოს აურიეთ დაჭრილი მწვანილი და გახეხილი ყველი.
მზა ცომს მიეცით საშუალო ზომის ძეხვის ფორმა და გაყავით ნაჭრებად, დაახლოებით 16. გაათხელეთ თითოეული ნაჭერი და მოათავსეთ შუაში გულსართის სავსე კოვზი.
შეუკარით კიდეები და სათხელებლით გააბრტყელეთ, რომ თანაბარი ზედაპირი ჰქონდეს.
შეწვით პროდუქტები თითოეულ მხარეს 2-3 წუთის განმავლობაში. მზა ნამცხვრები ქაღალდის ხელსახოცზე დადეთ.
უნდა აღიაროთ, რომ ხაჭოს ეს ბლინები მზადდება ძალიან მარტივად. შიგნით შევსება არამარტო პიკანტურია, არამედ იწელება ყველის გამო. მშვენიერი კერძია წასახემსებლად და სამსახურში შესვენების დროს. ველოდები თქვენს აზრს კომენტარებში!