უკვე დიდი ხანია ასე ვინახავ დაკონსერვებულ წიწაკას, უგემრიელესია და არომატული.

by ekaterine

ბულგარული წიწაკა ნივრით

ახლა მე უკვე ასე ვამზადებ!

ინგრედიენტები

ბულგარული წიწაკა – 3 კგ

ნიორი – 3 თავი

ახალი კამა – 1 კონა

მარინადისთვის 1 ლიტრ წყალზე:

მზესუმზირის ზეთი – 250 მლ

ძმარი – 250 მლ

შაქარი – 1 ჭიქა.

მარილი – 3 ს.კ.

წიწაკა, გარეცხეთ, გააშრეთ, ამოაჭერით გულები და სიგრძეზე დაჭერით. სილამაზისთვის შეარჩიეთ სხვადასხვა ფერის წიწაკა.

დაჭერით წვრილად კამა და ნიორი.

გაასტირილეთ ქილები და სახურავები.

მოამზადეთ მარინადი: ქვაბში ვასხამთ წყალს, მზესუმზირის ზეთს, შაქარს და მარილს. სითხე მიიყვანეთ ადუღებამდე, ბოლოს დაასხით ძმარი.

დაჭრილი წიწაკა ჩაყარეთ მდუღარე მარინადში და მოხარშეთ დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.

შეავსეთ ქილები წიწაკით, ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი კამა და ნიორი, დაასხით მარინადი პირამდე, მოხუფეთ ქილები და შეფუთეთ სანამ ბოლომდე არ გაცივდება.

 

Related Articles