ჭეშმარიტი საოცრება: “მარწყვის ცუკატები”.

by ekaterine

ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და უგემრიელესი დელიკატესი, რომელიც გამოიყენება დესერტების გაფორმებისთვის, დაშაქრული ხილია. ის XIV საუკუნეში გამოჩნდა რუსეთში. მაგრამ ეს ტკბილეული განსაკუთრებით პოპულარული გახდა მხოლოდ ოთხი საუკუნის შემდეგ.

დაქუცმაცებული ხილი ანუ ცუკატები შეიძლება დამზადდეს თითქმის ყველა საკვები კენკრისა და ხილისგან. წაიკითხეთ შესანიშნავი რეცეპტი, რომელიც  მარწყვისგან მზადდება.

მარწყვის ცუკატები

ინგრედიენტები:

მარწყვი 1 კგ

შაქარი 800 გრ.

წყალი 1 ლ

მომზადება:

წყალში ჩაყარეთ შაქარი და დადგით ცეცხლზე, ადუღეთ, სანამ შაქარი კარგად არ გაიხსნება.

მდუღარე სიროფში ჩაუშვით მარწყვი და ხარშეთ 10 წთ.

მარწყვი საწურზე გადაიტანეთ და დააცადეთ, რომ დაიწუროს.

 

საცხობ სინზე დააფინეთ ფოლგა, დაყარეთ ზედ მარწყვები და შედგით ღუმელში, 35-45 გრადუსზე. გააჩერეთ, ვიდრე კარგად არ გამოშრება (დაახლოებით 2 სთ)

მშრალი ცუკატები მოათავსეთ მინის ქილაში და მჭიდროდ დაახურეთ თავსაფარი.

 

Related Articles