მნიშვნელოვანია იცოდეთ რამდენიმე დეტალი. ნეკნები მინიმუმ 30 წუთის განმავლობაში უნდა დაამარილოთ წყალში, შემდეგ კი მოხარშოთ ხილის წვენში და თაფლის და მდოგვის სოუსით გამოაცხოთ. სიტყვებით რომ ვთქვათ, რთულია. ფაქტობრივად, ღორის ნეკნების ღუმელში გამოცხობა არის ამოცანა, რომლის ამოხსნაც ყველას შეუძლია.
შემადგენლობა
ღორის ნეკნები 750 გრ
მდოგვი 1 ს/კ.
ალუბლის წვენი 800 მლ
ბარბექიუს სოუსი 2 ს/კ.
თაფლი 1 ს/კ.
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადება
გარეცხეთ ნეკნები, გააშრეთ, დაჭერით ნაჭრებად.
მოათავსეთ ღრმა ჭურჭელში, მოაყარეთ მარილი, პილპილი, მოასხით მდოგვი, აურიეთ და გააჩერეთ 30 წუთი.
გააცხელეთ ტაფა და ნეკნები 3 წუთის განმავლობაში უცხიმოდ შეწვით ყველა მხრიდან.
დაასხით შემდეგ წვენი, როცა ადუღდება, ცეცხლს მინიმუმამდე დაუწიეთ, დააფარეთ თავსახური და 30 წუთი ადუღეთ.
გადაიტანეთ ნეკნები საწურზე, რომ დაიწუროს ზედმეტი სითხისგან.
აურიეთ ცალკე სოუსი და თაფლი. მოასხით ნეკნებს.
პერგამენტის ქაღალდზე დააწყეთ და გამოაცხეთ 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.
ღუმელში შემწვარი ღორის ნეკნები შეგიძლიათ მიირთვათ გემრიელი საწებლით, სოუსით ან უბრალოდ მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.