შემოდგომის ჰიტი: რა არის ვაშლის კრამბლი და როგორ მოვამზადოთ იგი
ვაშლის კრამბლის ღვეზელი ინგლისური სამზარეულოს ღირსეული დესერტია, რომელმაც მსოფლიო დაიპყრო თავისი გემოთი და სიმარტივით. ხრაშუნა ქერქი და არომატული ტკბილი და მჟავე შიგთავსი – ცხოვრებაში ერთხელ მაინც, მაგრამ აუცილებლად უნდა სცადოთ ეს დესერტი. გირჩევთ გაიგოთ, როგორ მოამზადოთ ეს ვაშლის დელიკატესი თავად და რა გჭირდებათ ამისთვის.
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ არაუმეტეს 15 წუთი; ასევე, ეს მრავალმხრივი ნამცხვარი შესანიშნავად გამოიყურება სადღესასწაულო სუფრაზე. თუ თქვენ და თქვენს ოჯახს გიყვართ ვაშლის ღვეზელები, მაშინ ეს ერთ-ერთი საუკეთესო რეცეპტია. ამ დესერტს საოცარი, ნამდვილი გემო აქვს, არომატი კი გამომცხვარ ვაშლს მოგაგონებთ!
ღვეზელის მომზადების ნიუანსი
ქვემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტები იძლევა საშუალოდ 6-დან 8 პორციას. პიკანტურ არომატისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ სანელებლები, როგორიცაა დარიჩინი და კარდამონი. მზა პროდუქტში ცომი ძალიან ფხვიერი გამოდის, ვაშლები კი თანაბრად ცხვება. ზოგადად, ღვეზელი იდეალური გამომცხვარი პროდუქტია შემოდგომა-ზამთრის პერიოდისთვის. სცადე!
ინგრედიენტები
ვაშლი 850 გრ
ქიშმიში 50 გრ
ხორბლის ფქვილი 360 გრ
კარაქი 150 გრ
შაქარი 200 გრ
კვერცხი 1 ც
ლიმონი 1 ც
გამაფხვიერებელი 10 გრ
ვანილი 2 გრ
მარილი 1 მწიკვი
მომზადება
წინასწარ გახურებულ ტაფაში ჩაასხით 50 გრ შაქარი და გაადნეთ საშუალო ცეცხლზე. გამდნარ შაქრის ნარევს დაუმატეთ გაფცქვნილი და პატარა ნაჭრებად დაჭრილი ვაშლი. აურიეთ.
ვაშლს დაასხით ლიმონის წვენი, დაუმატეთ ერთი ლიმონის ცედრა და აურიეთ დაახლოებით 10 წუთი. ვაშლი გადმოდგით ცეცხლიდან და გააციეთ.
ღრმა თასში გავცრათ ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად. იქ დაამატეთ დარჩენილი შაქარი, მარილი და ვანილი. შეურიეთ ყველა მშრალი ინგრედიენტი.
ათქვიფეთ კვერცხი თასში. დაამატეთ ცივი კარაქი, დაჭრილი პატარა ნაჭრებად. მიღებული მასა აურიეთ ხელით. უნდა მიიღოთ ფხვიერი ცომი.
საცხობი ჭურჭლის ძირზე მოათავსეთ პერგამენტი. ნამცხვრების ნახევარი მოათავსეთ იქ, გაანაწილეთ და ოდნავ დატკეპნეთ. ახლა დაამატეთ ვაშლის შიგთავსი, თანაბრად გადაანაწილეთ. ვაშლებს ზემოდან მოვაყაროთ გარეცხილი ქიშმიში.
შემდეგ თანაბრად მოაყარეთ დარჩენილი ფხვიერი ცომი. შედგით პროდუქტი 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 40-45 წუთის განმავლობაში.
მნიშვნელოვანია: მზა დესერტს უნდა მიეცეს დრო გასაცივებლად. ვაშლის კრამბლის ღვეზელი შეიძლება მიირთვათ ნაყინთან ან ნაღებთან ერთად.