მარწყვის სეზონი ოფიციალურად გაიხსნა. დაბოლოს, ჩვენ ველოდებით იმ მომენტს, როდესაც შევძლებთ შევჭამოთ ჩვენი საყვარელი კენკრა. ეს ასევე კულინარიული აღმოჩენების დროა. იმდენი გემრიელი რამ შეგიძლიათ მარწყვით მოამზადოთ. ღუმელში ცხვება სურნელოვანი ფუნთუშები, გაზქურაზე მურაბა იხარშება და სალათში რამდენიმე ტკბილი კენკრაც კი ჩანს. ამ განწყობას ჩვენც დავემორჩილეთ და გადავწყვიტეთ მარწყვის არაჟნის ჟელე გაგვეკეთებინა.
თუ რაიმე მსუბუქს და ზომიერად ტკბილს ეძებთ, ეს დესერტი ზუსტად ისაა. გარდა ამისა, მისი მომზადება მარტივია. დელიკატური ჟელე დნება პირში და ტოვებს სასიამოვნო გემოს. კენკრის ეს რეცეპტი საერთოდ არ არის სეზონური. მისი მომზადება შესაძლებელია გაყინული მარწყვისგანაც. ზამთარშიც კი შეგიძლიათ იგრძნოთ ზაფხულის გემო.
ინგრედიენტები
არაჟანი 700 გრ
ჟელატინი 2 ს.კ.
რძე 100 მლ
შაქარი 180–200 გ
ვანილის შაქარი 1 ს.კ.
მარწყვი 300გრ
წყალი 100მლ
მომზადება
დაასხით 1 ს.კ. ჟელატინს რძე და მეორე ს.კ. ჟელატინს ცივი ადუღებული წყალი. გააჩერეთ 15–20 წუთის განმავლობაში აფუებამდე.
გაალღვეთ მარწყვი ან გარეცხეთ ახალი. 3 ს.კ. შაქარი და მარწყვი დააბლენდერეთ.
წყალში გახსნილი ჟელატინი დავდგათ წყლის აბაზანაზე და ვურიოთ სანამ არ გაიხსნება. როცა გაცივდება, თხელი ნაკადით ჩაასხით მარწყვის პიურეში. აურიეთ. გვერდზე გადადგით 8 ს.კ. ჟელე.
არაჟანი (18–20% ცხიმი) ათქვიფეთ მიქსერით დარჩენილ შაქართან და ვანილის შაქართან ერთად.
გაადნეთ რძიანი ჟელატინი წყლის აბაზანაზე. გაცივებული ჟელატინი დაუმატეთ არაჟანს, თქვეფის შეუჩერებლად.
ჟელე მოათავსეთ ფორებში. ჯერ არაჟნის ჟელეს ნახევარი. შედგით საყინულეში 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაასხით მარწყვის ჟელეს ფენა, კვლავ შედგით საყინულეში 15 წუთით.
დაასრულეთ ყველაფერი არაჟნის ჟელეთი და ზემოდან მოათავსეთ 2 ს/კ. მარწყვი, ჯოხით გააკეთეთ ზოლები ზედაპირზე. ჟელე მოათავსეთ მაცივარში 2-3 საათით ბოლომდე გამაგრებამდე.
ჭკვიან კონდიტერს შეუძლია დესერტის ზედაპირზე მთელი სურათი დახატოს. საყვარელი ადამიანის გაოცების შესანიშნავი გზაა. ნაკლებად ნიჭიერ მხატვრებს შეუძლიათ დაამშვენონ კენკრის ჟელე გახეხილი შოკოლადით ან მარწყვით. მაინც მშვენივრად გამოვა!