ბლინების კეთება ახლებურად დავიწყე. რეცეპტში ინგრედიენტების თანმიმდევრობა შევცვალე და შედეგიც შეიცვალა.

by ekaterine

ჩემი ორი ხრიკი, რომელიც ქმნის სუპერ სრულყოფილ ბლინებს. ისე, სიმართლე ისაა, რომ ბლინები უბრალოდ სუპერ თხელია, ნახვრეტებით და ძალიან გემრიელი.

რაც ჩვენ გვჭირდება:

ხრიკი ერთი:

ხრიკი ორი:

რაც ჩვენ გვჭირდება:
კეფირი

რძე

კვერცხები

Ფქვილი

Შაქარი

Მარილი

სოდა

Მცენარეული ზეთი

ინგრედიენტებში განსაკუთრებული არაფერია. მთელი ხრიკი მათში არ არის, არამედ როგორ და რა თანმიმდევრობით უნდა დაამატოთ.

ხრიკი ერთი:

იგი შედგება კეფირისგან. ის უნდა გაცხელდეს. ბლინების ცომს ვზილავ ცივი კეფირის გამოყენებით. ახლა კი უკვე მხოლოდ თბილით. ვაცხელებ იქამდე, რომ ცოტა ორთქლი იწყებს ამოსვლას და შრატს გამოყოფს. როგორც კი დავინახავ შრატს, რომელიც კიდეებს ირგვლივ ჩნდება, მაშინვე ვაღებ გაზქურიდან.

ასე რომ, ვაცხელებ 1 ლიტრ კეფირს, ვამატებ 2 სუფრის კოვზ შაქარს, 1 ნახევარ ჩაის კოვზ მარილს, ნახევარ ჩაის კოვზ სოდას და ვურევ. კეფირი დაიწყებს მოცულობაში გაზრდას და გაიკეთებს ქაფს – შედეგი არ არის იგივე ცივი კეფირით.

ხრიკი ორი:

ის მდგომარეობს ინგრედიენტების თანმიმდევრობაში. თუ ადრე ჩემი შემდეგი ინგრედიენტი იყო კვერცხი, ახლა ეს ფქვილია. თვალით ვამატებ, იმდენს ვამატებ, რომ ბლინების მსგავსი სქელი ცომი გამოვიდეს.

ახლა კი 3 კვერცხი ავთქვიფოთ. თხევადი კონსისტენციის მისაღებად ცივ რძეს ვამატებ, ცოტა მცენარეულ ზეთს და შეგიძლია ბლინების გამოცხობა. არ მესმის, როგორ მუშაობს, მაგრამ ეს არის თანმიმდევრობა, რომელიც ბლინებს უბრალოდ სრულყოფილს ხდის. და ისინი განსხვავდებიან სხვებისგან)) ეს არ არის მხოლოდ ჩემი, არამედ მთელი ოჯახის აზრია)

როგორც ჩანს – არაფერი განსაკუთრებული, ინგრედიენტები ისევ იგივეა. მაგრამ! გარწმუნებთ, ასე მომზადებული ბლინები უბრალოდ იდეალური გამოდის.

მივირთმევ მათ შესქელებულ რძესთან ან ჯემთან ერთად. ახლა მას ძირითადად ვჭამთ უბრალოდ შაქრით დამტკბარ მარწყვთან ერთად.

ყველაფერ საუკეთესოს გისურვებთ!

Related Articles