დესერტების ამ დედოფლის რეცეპტების მიხედვით გამოცხობა წარმოუდგენლად გემრიელი გამოდის.

by ekaterine

პოპულარული კულინარიული შოუს “MasterChef”-ის გამარჯვებულმა ელიზავეტა გლინსკაიამ გვიამბო, თუ როგორ  მოვამზადოთ მარტივი ნამცხვრები ჯემით. მისი ფხვიერი ტექსტურა და ტკბილი შიგთავსი გემრიელი კომბინაციაა.

დესერტების დედოფალმა გააზიარა სწორი პროპორციები ყველაზე წარმატებული ცომისთვის. ეს არის შესანიშნავი საფუძველი სწრაფი და გემრიელი ხელნაკეთი ცომეულისთვის. მთავარია დაიმახსოვროთ, რომ მზა ნამსხვრევები მოათავსოთ საყინულეში 20-30 წუთის განმავლობაში. მხოლოდ ამის შემდეგ შეგიძლიათ დაიწყოთ თავად დესერტის ფორმირება.

ასეთი დელიკატესისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც ჯემი, ასევე მურაბა. თუ პირველი ვარიანტი აირჩიე, აიღეთ საკონდიტრო ტომარა. შეავსეთ იგი ჯემით. ეს გაგიადვილებთ შევსებას. სხვათა შორის, თუ არ გაქვთ მურაბა ან ჯემი, შეგიძლიათ აიღოთ ბანანი. დავჭრათ პატარა დისკებად და შემდეგ მოვათავსოთ ცომზე. თუ სასურველია, გამოიყენეთ შოკოლადის ნაჭრები. ეს შევსება აუცილებლად მოეწონება ოჯახის ყველაზე ახალგაზრდა წევრებს.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 200 გრ

კარაქი 140 გრ

მარილი 0,25 ჩ/კ

ვანილის შაქარი 10 გრ

ჯემი 200 გრ

შაქარი 140 გრ

მომზადება

გავცრათ ხორბლის ფქვილი. შეუთავსეთ მარილი, ჩვეულებრივი და ვანილის შაქარი.

გაცივებული კარაქი გახეხეთ. დაუმატეთ კომბინირებულ ინგრედიენტებს, ხელით ასვრიმეთ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ. შედგით საყინულეში ნახევარი საათით.


აიღეთ ლითონის ან სილიკონის ფორმა კექსის გამოსაცხობად. ფორმების ძირზე და გვერდებზე წაუსვით ზეთი. მოაყარეთ  ფქვილი.

დავიწყოთ პეჩენიების ფორმირება. ფორმებს ძირში ჩააყარეთ 1 ს/კ. ცომის ნაფხვენები. თანაბრად გაანაწილეთ და ოდნავ გააბრტყელეთ.
ზემოდან მოასხით ჯემი. შემდეგ კვლავ დაუმატეთ 1 ს/კ. ცომი. ფორმა შედგით 175 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15–20 წუთით.

შემდეგ ორცხობილა გააციეთ 5 წუთის განმავლობაში. გადავაბრუნოთ და გავსინჯოთ. ჩვენ გირჩევთ, მიირთვათ ეს ხელნაკეთი ნამცხვრები გვირილის ჩაისთან ერთად. სიმშვიდის შეგრძნება ასეთი გემრიელი ჩაის შემდეგ გარანტირებულია.

Related Articles