რეცეპტი აზერბაიჯანიდან ჩამოვიტანე. ყველა სამზარეულო კარგია, მაგრამ აზერბაიჯანული სამზარეულო ერთ-ერთი საუკეთესოა მსოფლიოში.

by ekaterine

ბოზბაში აზერბაიჯანულად: ნოყიერი და გემრიელი კერძი

დღეს ჩვენს დიასახლისებს გავუზიარებთ, თუ როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი კერძი – ბოზბაში აზერბაიჯანულად. გარწმუნებთ, ჩემი ქმარი ხელის გულზე გატარებთ, როგორც კი გასინჯავს. ეს რეცეპტი მუშაობს როგორც სიყვარულის შელოცვა. ასე რომ, წარმატებებს გისურვებთ თქვენს სამზარეულოში, ჩემო საყვარელებო!

ბოზბაში აზერბაიჯანულად

ინგრედიენტები

600-800 გრ ხორცი

1 პომიდორი

2-3 ხახვი

3-4 კარტოფილი

1 ბულგარული წიწაკა

140 გრამი ბარდა გაჟღენთილი ღამით

მცენარეული ზეთი შესაწვავად

ახალი / გამხმარი / გაყინული მწვანილი

მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადება

ჯერ ხორცის ბულიონი უნდა მოხარშოთ. მოხარშვის პროცესში გამოჩნდება ქაფი, რომელსაც ფრთხილად ვაშორებთ კოვზით. შემდეგ მზა ბულიონი გადაწურეთ ტილოთი.

ხახვი წვრილად დაჭერით კუბიკებად და პომიდორი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, როგორც ბულგარული წიწაკა. ამის შემდეგ კარტოფილი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.

ხახვი მოხარშულ ხორცთან ერთად შეწვით მცენარეულ ზეთში 5–7 წუთის განმავლობაში, დაუმატეთ პომიდორი და პილპილი და ხარშეთ. ჩაასხით ბულიონი. ასევე დაამატეთ გაჟღენთილი ბარდა და კარტოფილი. მარილი, პილპილი და მოხარშეთ თავდახურული 1 საათის განმავლობაში.

ერთი საათის შემდეგ გადმოიღეთ ბოზბაში გაზქურიდან და მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.

მიირთვით ცხელი. სხვათა შორის, სილამაზისთვის ბულგარული წიწაკა შეიძლება მსხვილ ნაჭრებად მოაყაროთ.

Related Articles