23.7K
ინგრედიენტები ლავაშის აჩმისთვის:
ლავაში – 3 ც.;
ხაჭო – 300 გ;
კვერცხი – 6 ცალი;
კეფირი – 600 მლ;
მარილი – 1 მწიკვი.
ლავაშის ღვეზელის მომზადება:
გატეხეთ კვერცხები ხაჭოს თასში, დაასხით კეფირი, დაუმატეთ მარილი და ათქვიფეთ ბლენდერით, სანამ არ დაიშლება. საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი და აკორდეონივით მოათავსეთ ლავაშის პური.
ლავაშის პურის დარჩენილ ფურცლებს ანალოგიურად ვაფენთ. ხაჭოს ნარევი ლავაშის ნაკეცებს შორის ჩაასხით ფორმაში. ნაკეცებს შორის კარაქის ნაჭრებსაც ვათავსებთ.
გამოაცხვეთ იმპროვიზირებული ღვეზელი 180 გრადუსზე 40 წუთის განმავლობაში.
ძალიან მარტივად მოსამზადებელი ლავაშის ღვეზელი გამოდის. უპირატესობა ის არის, რომ ამისთვის ცომის მოზელა და შიგთავსის ცალკე მომზადება არ გჭირდებათ.