თუ რამდენიმე კვირის წინ მეტყოდნენ, რომ შესაძლებელი იქნებოდა არა მარტო გაოცება, არამედ კარტოფილის კერძით სიამოვნების მიღება, მე ნამდვილად ვერ წარმოვიდგენდი.
ეს ხელმისაწვდომი ბოსტნეული არის ყველა დიასახლისის სამზარეულოში ყველა შესაძლო სახით: შემწვარი, მოხარშული და ჩაშუშული, გამომცხვარი, ფორმებში და ორცხობილაში ამოვლებული, კარტოფილის ბლინები, სასიამოვნო სალათებში და პირველ კერძებში. მაგრამ როცა ამ რეცეპტით მოამზადებთ, მიხვდებით რამდენად ცოტა ვიცით ამ ბოსტნეულის კერძების შესახებ.
პორტუგალიური სტილის კარტოფილი როზმარითა და ზეითუნის ზეთით იმდენად გემრიელია, რომ ერთი პორცია აუცილებლად ცოტა იქნება. პორტუგალიაში რესტორნებში იგი მზადდება ხორცით ან თევზით, ასევე ეგზოტიკური ხორცით ან ზღვის პროდუქტებით. მაგრამ გეტყვით, რომ ეს კერძი თავისთავად სრულყოფილია.
შემადგენლობა
კარტოფილი 8 ც.
ნივრის4 კბილი.
კარაქი 30 გ
ზეითუნის ზეთი 40 მლ
როზმარინი 2 ჩ/კ.
ზღვის მარილი გემოვნებით
მომზადება:
კარტოფილი გარეცხეთ, მოხარშეთ კარგად და გააგრილეთ.
თითოეული კოვზით ოდნავ ჩაზნიქეთ, ისე რომ არ დაიშალოს.
გამოსაცხობ ფორმაში ჩაასხით ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ ნიორი და თანაბრად გადაანაწილეთ.
დააწყეთ კარტოფილები ახლო-ახლოს და მოაყარეთ მარილი და როზმარინი. კარტოფილებს დაადეთ პატარა კარაქის ნაჭრები. სურვილისამებრ შეგიძლიათ მოასხათ ზეთიც.
გამოაცხეთ 180-200 გრადუსზე, უნდა გაწითლდეს.
შეგიძლიათ მიირთვათ შემწვარ თევზთან ან ხორცთან ერთად.