შაქრის ღვეზელი: ცოტა ტკბილი და ცოტა ჯადოსნური!

by ekaterine

შაქრის ნამცხვარი კარგია იმით, რადგან მინიმუმალური დრო სჭირდება. თუ თქვენ  სწრაფად უნდა მოემზადოთ სტუმრების შეხვედრისთვის – ეს არის ერთ-ერთი საუკეთესო ვარიანტი.

დესერტი მზადდება ყველაზე ჩვეულებრივი გემრიელი, დელიკატური და სურნელოვანი ინგრედიენტებისგან.

შაქრის ღვეზელი

შემადგენლობა

250 გ ფქვილი

50 გრ კარაქი

1 ჩ/კ. მშრალი საფუარი

100 მლ რძე

2 კვერცხი

3 ს/კ. შაქარი

მარილი, ვანილი გემოვნებით

გულსართის ინგრედიენტები:

100 გ კარაქი

100 გ შაქარი

 

მომზადება:

შეურიეთ რძე, შაქარი, საფუარი, მარილი და ვანილი. დატოვეთ ნარევი რამდენიმე წუთით. მშრალი საფუარით უფრო ჰაეროვანი გამოდის.

 

ათქვიფეთ ორი კვერცხი და აურიეთ კარაქი. როცა საფუვრიანი მასა აფუვდება, დაამატეთ კვერცხიანი და ფქვილი, მოზილეთ ცომი.

 

ცომი დადგით თავდახურული თბილ ადგილას 40 წუთით, რომ გაფუვდეს.

 

შემდეგ მოათავსეთ ფორმაში და ისევ თბილ ადგილას დადგით, რომ კიდევ აფუვდეს.

 

აურიეთ კარაქი და შაქრის ფხვნილი და კოვზის დახმარებით დაადეთ ცომს ზემოდან.

 

გამოაცხვეთ ღვეზელი 20 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გამოიღეთ და მოასხით ნაღები.

 

Related Articles