სალათი ჭარხლით და ვაშლით
როცა არ ვიცი, სადილისთვის გარნირად რა მოვამზადო, ვდგამ ჭარხალს მოსახარშად. მისგან ბევრი სალათის მომზადება შეგიძლიათ, მთავარია მთავარი ინგრედიენტი წინასწარ მოამზადოთ. რად ღირს ლეგენდარული ვინეგრეტი! თუმცა, დღეს მინდა გაგაცნოთ ახალი გამაგრილებელი კერძი. მე გთავაზობთ სალათის მომზადებას ჭარხლით და ვაშლით.
ასეთი კერძი ძალიან მარტივია: თუ ბოსტნეულს წინასწარ მოხარშავთ, დანარჩენ პროცესებს არაუმეტეს 15 წუთი დასჭირდება! რაც შეეხება გემოვნებას, აქ მთავარ როლს პიკანტური დრესინგი თამაშობს. სწორად შერჩეული სანელებლები და კოვზი თაფლი შესანიშნავად ამჟღავნებს ბოსტნეულის და ვაშლის გემოს. გამოდის საკმაოდ ცხარე და გამაგრილებელი.
როგორ მოვამზადოთ ჭარხლისა და ვაშლის სალათი
ინგრედიენტები
ვაშლი 1 ც
ჭარხალი 1 ც
სტაფილო 1 ც
ოხრახუში 0,5 კონა
თაფლი 0,5 ჩ.კ.
დარიჩინი 0,25 ჩ.კ .
ძირა 0. 25 ჩ.კ.
ზეითუნის ზეთი 50 გრ.
ჩილის წიწაკა 0. 25 ჩ.კ.
ლიმონის წვენი 1 ჩ.კ.
მარილი 0,5 ჩ.კ.
მომზადება
ჭარხალი და სტაფილო მოხარშეთ ან გამოაცხვეთ ღუმელში. ბოსტნეული გააგრილეთ და გაასუფთავეთ, გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.
ვაშლი ასევე უნდა იყოს გახეხილი, მაგრამ მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ ისინი მყარია. რბილი ხილი უმჯობესია დანით დაჭრათ ზოლებად, მოამზადეთ დრესინგი. ჯერ თაფლი, ლიმონის წვენი და ზეითუნის ზეთი შეურიეთ, შემდეგ ნარევს დაუმატეთ მარილი, დარიჩინი, ძირა, ცხარე წიწაკა და ქინძი.
ვაშლი, ჭარხალი და სტაფილო შეურიეთ თასში. დაუმატეთ სოუსი, კარგად აურიეთ. სუფრასთან მიტანის წინ სალათი მორთეთ დაჭრილი ოხრახუშით.
ჭარხლის ყველა სალათიდან ეს არის ჩემი ფავორიტი. მას აქვს ცოტა კალორია, დადებითად მოქმედებს საჭმლის მომნელებელ სისტემაზე, ასევე აჯერებს ორგანიზმს ვიტამინებით. განსაკუთრებით კარგია ჭარხლითა და ვაშლით სალათის მომზადება გაზაფხულზე, როცა ადგილობრივი სეზონური ბოსტნეული ჯერ კიდევ არ არის. გაითვალისწინეთ რეცეპტი, დარწმუნებული ვარ კერძი მოგეწონებათ!