გერმანული რეცეპტი ვაშლის ოლადების
წელს ვაშლის კარგი მოსავალია. რამდენი რამ მოვამზადეთ! ახლა მინდა რაღაც ახალი ვცადო. ძველ წიგნში წავიკითხე საინტერესო რეცეპტი – გერმანული სტილის ვაშლის ბლინები. ვცადე და შედეგით კმაყოფილი დავრჩი. წვეთი სოდასა და გამაფხვიერებლის გარეშე, ისინი საოცრად ფუმფულა და ნაზი გემოთი გამოდიან.
ინგრედიენტები
რძე 100 მლ
კვერცხი 2 ც
ხორბლის ფქვილი 130 გრ
შაქარი 60 გრ
ვაშლი 250 გრ
ლიმონის წვენი 1 ჩ/კ
მარილი 1 მწიკვი
ლიმონის ცედრა გემოვნებით
დარიჩინი გემოვნებით
ვანილი გემოვნებით
მომზადება
რძეში გავხსნათ მარილი და შაქარი. შემდეგ გარეცხეთ კვერცხები, გატეხეთ ცალკე კონტეინერში. კარგად ათქვიფეთ, რომ გული ცილას შეერწყას და დაუმატეთ რძეს.
ვაშლის ბლინები ფუმფულა რომ გამოვიდეს, ფქვილი უნდა გაცრათ. ამის შემდეგ დაუმატეთ კვერცხ-რძის ნარევს. ათქვიფეთ ხელით ან მიქსერით დაბალ სიჩქარეზე. დესერტი განსაკუთრებით ნაზი აღმოჩნდება, თუ ვაშლებს გაფცქვენით. თუმცა, შეგიძლიათ ასეც დატოვოთ. ხილი დავჭრათ პატარა კუბებად. ამ რეცეპტისთვის შესანიშნავია ჯიშები, რომლებშიც უფრო დომინირებს სიტკბო.
ვაშლის კუბიკები შეურიეთ ცომს და აურიეთ.
თუ გიყვართ ციტრუსის არომატით დესერტები, ცომში გახეხეთ ლიმონის ცედრა და დაამატეთ ცოტა ლიმონის წვენი. მაგალითად, მე ძალიან მომწონს ვანილის არომატი, ამიტომ ვაშლის ბლინებს აუცილებლად ვამატებ ამ შესანიშნავ სანელებელს.
ახლა ცომი მზად არის. შეგიძლიათ დაიწყოთ შეწვა. ამისთვის ტაფაში მცენარეულ ზეთს ვაცხელებ (ზეითუნის ზეთი მაქვს, რადგან გაცხელებისას არ შეიცავს კანცეროგენებს). ცომი გაანაწილეთ სუფრის კოვზით. შეწვით ორივე მხრიდან ოქროსფერამდე.
მზა დესერტი ქაღალდის ხელსახოცზე დააწყვეთ, რომ დარჩენილი ზეთი შეიწოვოს.
დეკორაციისთვის შაქარს და დარიჩინს ვურევ. სანამ ბლინები ჯერ კიდევ ცხელია, გადაიტანეთ ჭურჭელში და მოაყარეთ ეს ნარევი. დესერტი მზადაა!
ბლინების ეს რეცეპტი იმდენად მარტივია, რომ მისი მომზადება ბავშვებსაც კი შეუძლიათ. განსაკუთრებით მომწონს, რადგან შემადგენლობაში არ არის სოდა, რომელიც ყოველთვის სპეციფიკურ გემოს აძლევს. ეს დესერტი შესანიშნავია საუზმეზე. ასევე შეგიძლიათ თან წაიღოთ სამსახურში.