როგორ მოვამზადოთ ნაყინი
ბავშვობის გემო დიდი ხანია მაღაზიის თარიებიდან გაქრა. მწარმოებლები თითქოს ცდილობენ “ნაატურალური პროდუქტის” შექმნას, მაგრამ კონსერვანტების, არომატიზატორების, ხელოვნური ემულგატორებისა და სხვა არც თუ ისე სასარგებლო კომპონენტების არსებობა აშკარად იგრძნობა და მაშინვე მიანიშნებს ნაყინის ხარისხზე.
თუ არ მოგწონთ ინგრედიენტები, მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის გემო და ტექსტურის ხარისხში ეჭვი გეპარებათ, მაშინ გამოსავალი ყოველთვის არის: მოამზადეთ საკუთარი დესერტი!
ნაყინი მოცხარით
ეს განსაცვიფრებელი მეწამული ნაყინი მზადდება სპეციალური ხელსაწყოების ან ძვირადღირებული ინგრედიენტების გარეშე. ყველაფერი რაც თქვენ გჭირდებათ შესანიშნავი გამაგრილებელი დესერტის შესაქმნელად, ალბათ გაქვთ სახლში. მოცხარის ნაყინი ისეთი გემრიელია, რომ მაცივარში ერთი დღეც არ დადგება, რადგან სახლში ყველა მიირთმევს!
ინგრედიენტები
100 გრ მოცხარი
5 კვერცხის გული
400 გრ შაქარი
1 ს. კ. სახამებელი
1 ლიტრი რძე
100გრ კარაქი
მომზადება
გარეცხილი კენკრა მოათავსეთ ბლენდერში და ათქვიფეთ პიურემდე. კენკროვანი მასა გახეხეთ საცერში.
თასში ათქვიფეთ გულები, შაქარი, სახამებელი მიქსერით ერთგვაროვან მასამდე. ჩაასხით 50 გრ რძე და მიიყვანეთ თხევადი არაჟნის კონსისტენციამდე.
გაადნეთ კარაქი და შეურიეთ ქვაბში 950გრ რძეს, მიიყვანეთ ადუღებამდე და წვრილი ნაკადით დაასხით ყვითლის მასა, განუწყვეტლივ ურიეთ.
როგორც კი ნარევი კვლავ ადუღდება, დაუმატეთ ნახევარი გაწურული მოცხარი, აურიეთ, გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და მოათავსეთ ცივ წყალში. ნაზად აურიეთ ნარევი, სანამ არ გათბება, შემდეგ კი მთლიანად გააცივეთ.
გაციებული მასა ჩაასხით კონტეინერში და გაყინეთ. კოვზით ამოიღეთ ნაყინი და მიირთვით ბურთულები ლამაზ ჭურჭელში, მოასხით მოცხარის პიურე.
Შოკოლადის ნაყინი
ამ ტექნოლოგიის გამოყენებით საოცარი ხელნაკეთი ნაყინი კაკაოს საფუძველზე გამოდის ნაზი, ჰაეროვანი, ხავერდოვანი და მასში აშკარად იგრძნობა ნამდვილი შოკოლადის გემო. ნაყინის მოსართავად შეგიძლიათ გამოიყენოთ შოკოლადის და ქოქოსის ფანტელები, თხილი, ათქვეფილი ნაღები და სხვადასხვა დესერტის სოუსები.
ინგრედიენტები
რძე 450 მლ
40 გრ კაკაო
90 გრ შავი შოკოლადი
150 გრ შაქარი
3 კვერცხის გული
მომზადება
250 მლ რძე შეურიეთ კაკაოს, აურიეთ, შედგით ორთქლის აბაზანაზე და დაუმატეთ შავი შოკოლადის დატეხილი ფილა. გააცხელეთ, ურიეთ, სანამ შოკოლადი მთლიანად არ გადნება, შემდეგ ამოიღეთ ორთქლიდან.
გულები შაქართან და 200 მლ რძესთან ერთად ავთქვიფოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მიღებული მასა დადგით ორთქლის აბაზანაზე და მუდმივად ურიეთ ადუღებამდე.
ნელ-ნელა ჩაასხით შოკოლადის მასა გამუდმებით ურიეთ და ადუღეთ კიდევ 2-3 წუთი. გადმოიღეთ ორთქლიდან, გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურამდე და გადაიტანეთ დიდ ბრტყელ ჭურჭელში.
შედგით საყინულეში 12 საათით.
ნაყინი “პლომბირი”
მხოლოდ 3 ინგრედიენტი, რამდენიმე წუთი მოსამზადებლად და გასაყინად – ეს არის ყველაფერი, რაც გჭირდებათ კლასიკური “პლომბირის” დასამზადებლად. ახლა თქვენ შეგიძლიათ დარწმუნებული იყოთ, რომ აძლევთ თქვენს შვილებს ბუნებრივი ინგრედიენტებისგან დამზადებულ ჯანსაღ ნაყინს!
ინგრედიენტები
500გრ ნაღები
200 გრ შესქელებული რძე
10 გ ვანილის შაქარი
მომზადება
ნაღები მიქსერით ათქვიფეთ ღრმა თასში ფუმფულა ქაფის წარმოქმნამდე. დაუმატეთ შესქელებული რძე, ვანილის შაქარი და ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
გადაიტანეთ ნარევი ბრტყელ ჭურჭელში და გააგზავნეთ გაყინვაზე 8 საათის განმავლობაში.
არ გამოტოვოთ მომენტი ზაფხულში ჯანსაღი დელიკატესების მომზადებისთვის. მარტივი ხელნაკეთი ნაყინი მზადდება მარტივად, სწრაფად და იაფად. მიირთვით სიგრილისა და სიახლის სუნთქვა მოსაწყენ დღეებში, გაახარეთ თქვენი ოჯახი სახლში მომზადებული ტკბილი შედევრებით.