საშობაო ხორცის და კვერცხის ღვეზელი
არც კი ვიცი რომელია უფრო რთული: სადღესასწაულო მენიუს შედგენა თუ ყველაფრის მომზადება. წელს გადავწყვიტე მოვამზადო სურნელოვანი საშობაო ღვეზელი გორდონ რამსეის რეცეპტის მიხედვით.
თხელი ცომის შიგნით არის სურნელოვანი ნახარშით გაჟღენთილი ხორცის ფენა. ღვეზელი ძალიან შთამბეჭდავად გამოიყურება ჭრილში. იმისათვის, რომ კერძი კიდევ უფრო საინტერესო გახდეს, შეგიძლიათ დაამატოთ დაფქვილი თხილი, ქლიავი ან გამხმარი გარგარი. ჟელატინი არასავალდებულოა. ქათმის ბულიონი საუკეთესოა. ეს თქვენს დღესასწაულს კიდევ უფრო გემრიელს გახდის.
ინგრედიენტები
კვერცხი 7 ცალი
ღორის ხორცი 400 გ
ღორის ხორცი 200 გრ
ლორი 140 გრ
ხახვი 1 ცალი
ჟელატინი 1-2 გ
ხორცის ბულიონი 250 მლ
ღორის ქონი 100 გრ
ხორბლის ფქვილი 450 გრ
რძე 4 ს.კ.
წყალი 150 მლ
სალბი 1 ჩ.კ.
ტაბასკო(არის ცხარე წიწაკის სოუსების ნარევი, რომელიც მზადდება ჩილი წიწაკის, ძმრისა და მარილისგან). 0,5 ჩ.კ.
მარილი 3 ჩ.კ.
შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით.
მომზადება
მარილწყალში მოხარშეთ კვერცხები 7-8 წუთის განმავლობაში. გაფცქვენით და დადგით ცოტა ხანს გვერდით.
დაჭერით ღორის ხორცი და ლორი წვრილად, დაუმატეთ დაფქვილი ხორცი, დაჭრილი სალბის ფოთლები და დაჭრილი ხახვი. ჩაასხით ტაბასკოს სოუსი, მარილი (1 ჩ / კ), პილპილი და კარგად აურიეთ ხელით. ქვაბში შეურიეთ წყალი, რძე და ღორის ქონი. გავაცხელოთ სანამ ცხიმი არ დაიშლება, თან მუდმივად ურიეთ ათქვიფეთ.
გაცრილი ფქვილს დაამატეთ 2 ს.კ. მარილი და მიღებული ნარევით მოზილეთ ცომი. დაიყოს იგი ორ არათანაბარ ნაწილად (2/3 და 1/3). გაათხელეთ და გააკეთეთ სამი პატარა ხვრელი პატარა მართკუთხედში. ცომის ზომა უნდა შეესაბამებოდეს საცხობი ფორმის ზომას.
ცხიმწასმულ და ფქვილმოყრილ ფორმაზე მოათავსეთ ცომის დიდი ფურცელი და თითებით გაანაწილეთ საცხობ ტაფაზე და გვერდებზე. ხორცის ნახევარი მოათავსეთ ფორმაში. განათავსეთ მთელი კვერცხები ცენტრში. კვერცხები გადაფარეთ დანარჩენი ხორცით და დააფინეთ პატარა ცომი. ზემოდან წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი.
აცხვეთ 200 გრადუსზე 40 წუთის განმავლობაში. შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა 180 გრადუსამდე და აცხვეთ კიდევ 1 საათის განმავლობაში. როდესაც ნამცხვარი გაცივდება, ამოიღეთ ფორმიდან და გააჩერეთ მაცივარში 1,5 საათის განმავლობაში, ინსტრუქციის შესაბამისად, ჟელატინი შეავსეთ ცივი წყლით. გააჩერეთ 30 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაამატეთ ცხელ ბულიონს და აურიეთ, სანამ არ დაიშლება. გაცივებული ჟელე გადაიტანეთ საკონდიტრო შპრიცში და გაჟღინთეთ ნამცხვარი, ჩაასხით ხვრელებში. შედგით მაცივარში კიდევ 12 საათის განმავლობაში.
ხორცის ღვეზელის კარგად გაჟღენთის შემდეგ შეგიძლიათ გაჭრათ. მერწმუნეთ, ღირს ლოდინი, რომ ისიამოვნოთ მისი შესანიშნავი გემოთი. და პატარა რჩევა: ცოტაოდენი მარილი და სანელებლები დაამატეთ შევსებას.