სასწრაფოდ გამორიცხეთ ეს პროდუქტები რაციონიდან, რათა თქვენმა გულმა დიდხანს იცოცხლოს დაავადებების გარეშე!

by ekaterine

გული სხვა ორგანოებთან შედარებით უფრო ადრე ბერდება. მის ჯანმრთელობაზე მუდმივად უნდა ვიზრუნოთ. მავნე ჩვევები, სტრესი და კიდევ ბევრი ფაქტორი გავლენას ახდენს გულის მუშაობაზე. ამის გარდა გულის სწორად მუშაობისათვის აუცილებელია კვების კონტროლიც.

 

აღმოჩნდება, რომ არსებობს მთელი რიგი პროდუქტები, რომელიც უარყოფითად მოქმედებს თქვენს გულ-სისხლძარღვთა სისტემის გამძლეობაზე. თუ გინდათ, რომ მაქსიმალურად დიდხანს ვიცხოვროთ გულის დაავადებების გარეშე, ზოგიერთი საკვები ნაკლებად ხშირად უნდა მოვიხმაროთ ან ჩვეულებრივ მენიუდან გამოვრიცხოთ.

მავნე პროდუქტები, რომლებიც ხელს უწყობს გულის მუშაობის დარღვევას

1.მარილი

 

ყველამ იცის, რომ მარილი სხეულში წყალს აკავებს და ეს აფერხებს არა მხოლოდ წონის დაკარგვის პროცესს, არამედ ზიანს აყენებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემას, თირკმელებსა და ტვინის ფუნქციას. ექიმები გვირჩევენ გამოვიყენოთ არაუმეტეს 1 ჩ/კ. მარილი ყოველდღიურად.

2.კარტოფილი ფრი

 

მრავალრიცხოვანი გამოკვლევების თანახმად, ფრანგული კარტოფილი გულისთვის ცუდია. ეს პოპულარული კერძი იწვევს ჰიპერტენზიის განვითარებას, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს გულის შეტევა ან ინსულტი.

3.ტკბილი სასმელები

 

ბევრისთვის საყვარელი გაზიანი სასმელები და დაფასოებული წვენები დიდი რაოდენობით შაქარს შეიცავს. ისინი ხელს უწყობენ წნევის მატებას და ზიანს აყენებენ სისხლძარღვებს.

4.ალკოჰოლი

 

სისხლშო მოხვედრისას ალკოჰოლი 6-7 საათს რჩება. ამ დროის მანძილზე გული დატვირთვით მუშაობს, ჟანგბადი უჯრედებს შეფერხებით მიეწოდებათ, სისხლი სქელდება, რაც სისხლძარღვებსა და კაპილარებს აზიანებს.

5.წითელი ხორცი

 

წითელ ხორცს ძნელია უწოდოთ ჯანსაღი პროდუქტი. შეიცავს ჰიდროგენიზებულ ცხიმს რომელიც უარყოფითად მოქმედებს ვენების და გულის კუნთის მუშაობაზე.

6.შებოლილი პროდუქტი

 

ძალიან საშიშია კარდიოვასკულური სისტემისთვის “თხევადი კვამლი”, რომელსაც მწარმოებლები იყენებენ  პროდუქტების შებოლვის პროცესის დაჩქარების მიზნით. ამის გამო, შებოლილი საკვები სავსეა ტოქსიკური ნივთიერებით. გარდა ამისა, ასეთი პროდუქტები გაჯერებულია დიდი რაოდენობით ნატრიუმის გლუტამატს.

7.შაქარი

 

ჭარბი შაქარი რაციონში ხელს უწყობს წონის მომატებას, და წონა არის ჰიპერტენზიის ერთ-ერთი მთავარი მიზეზი. უსიამოვნო შედეგების თავიდან ასაცილებლად, ექიმები ამბობენ, რომ ქალებმა  არაუმეტეს 6 ჩ/კ.  და მამაკაცებმა- 9 ჩ/კ. შაქარი უნდა მიიღონ დღეში.

8.ფუნთუშები

 

იცით თუ არა, რომ ფუნთუშა შეიცავს ბევრად უფრო მეტ ცხიმსა და შაქარს, ვიდრე ყველაზე კრემიანი ნამცხვრები და პეჩენიები? მაღალი არტერიული წნევის მქონე ადამიანებმა აუცილებლად თავი უნდა შეიკავონ მათი გამოყენებისგან.

9.მარგარინი

 

მის წარმოებაში გამოიყენება ყველაზე იაფი ზეთები და ტრანსცხიმები, რომლებიც ილექება სისხლძარღვებზე და ავიწროებენ მის სანათურს თანდათან დახშობამდე.

10.სწრაფი მომზადების მაკარონი

 

საყვარელი მაკარონის ერთი პაკეტი შეიცავს 18 გ ცხიმს და დიდი რაოდენობით მარილს.

იზრუნეთ საკუთარ თავზე, შეეცადეთ უარი თქვათ ცუდ ჩვევებზე, გამოიყენეთ ჯანსაღი და აქტიური ცხოვრების წესი. გისურვებთ კარგ ჯანმრთელობას! არ დაგავიწყდეთ ასეთი ძვირფასი ინფორმაციის გაზიარება ძვირფას ადამიანებთან!

Related Articles