კიბოს პათოგენები: ყველაზე საშიში პროდუქტები ადამიანის ორგანიზმისთვის!

by ekaterine

ალკოჰოლური სასმელები

продукты вызывающие рак

მოწევის შემდეგ ალკოჰოლი მეორე ადგილზეა სახიფათო პროდუქტების ჩამონათვალში.

ალკოჰოლის ძირითადი კარცენოგენი ეთანოლია. იგი გადამუშავდება სხეულის მიერ ალდეჰიდის ძმარმჟავა ალდეჰიდში, რომელიც ზიანს აყენებს უჯრედებს და ახდენს უფრო მგრძნობიარე ცვლილებებს.

მარილი

продукты вызывающие рак

ადამიანი, რომელიც ჭარბად მოიხმარს მარილს, თავისთავად ასახავს სხეულში ქლორის დაგროვების რისკს, რაც იწვევს კიბოს შემთხვევას.

მარილიანი საჭმლის რეგულარული მოხმარება უჯრედის კიბოს რისკს ორჯერ ზრდის და ეს ტენდენცია ყველაზე ნათლად ჩანს მამაკაცებში.

ძეხვეული

продукты вызывающие рак

ძეხვში და უფრო მეტად ეს ეხება შებოლილ პროდუქციას, შედის დანამატი ნატრიუმის ნიტრიტი, რომელიც კიბოს პროვოცირებას ახდენს.

ტკბილი გაზიანი სასმელები

продукты вызывающие рак

მეცნიერულად დადასტურდა, რომ კვირაში  ორი ჭიქა გაზიანი ტკბილი სასმელი ორჯერ ზრდის პანკრეასის კიბოს რისკს.  ეს ყველაფერი იმიტომ, რომ ეს სასმელი შეიცავს უამრავ კანცეროგენებს, არომატებს და ხელოვნურ დამატკბობლებს.

სწრაფი კვება

продукты вызывающие рак

ცუდი ამბავი გვაქვს სწრაფი კვების მოყვარულებისთვის … მკვლევართა აზრით, ადამიანები, რომლებიც რეგულარულად ჭამენ სწრაფი საკვების პროდუქტებს, პრობლემა აქვთ არა მარტო საჭმლის მომნელებელი სისტემის მხრივ, არამედ ისინი უფრო მგრძნობიარენი არიან სიმსუქნეზე, დიაბეტზე და ძუძუს კიბოზე.

იმისათვის, რომ თავიდან ავიცილოთ კიბოს რისკი, მოგვიწოდებენ მეცნიერები ვიკვებოთ სწორად, ვიცხოვროთ ჯანსაღი ცხოვრების წესით. გაუზიარეთ სხვებსაც და იყავით ჯანმრთელები!

Related Articles