ალკოჰოლური სასმელები
მოწევის შემდეგ ალკოჰოლი მეორე ადგილზეა სახიფათო პროდუქტების ჩამონათვალში.
ალკოჰოლის ძირითადი კარცენოგენი ეთანოლია. იგი გადამუშავდება სხეულის მიერ ალდეჰიდის ძმარმჟავა ალდეჰიდში, რომელიც ზიანს აყენებს უჯრედებს და ახდენს უფრო მგრძნობიარე ცვლილებებს.
მარილი
ადამიანი, რომელიც ჭარბად მოიხმარს მარილს, თავისთავად ასახავს სხეულში ქლორის დაგროვების რისკს, რაც იწვევს კიბოს შემთხვევას.
მარილიანი საჭმლის რეგულარული მოხმარება უჯრედის კიბოს რისკს ორჯერ ზრდის და ეს ტენდენცია ყველაზე ნათლად ჩანს მამაკაცებში.
ძეხვეული
ძეხვში და უფრო მეტად ეს ეხება შებოლილ პროდუქციას, შედის დანამატი ნატრიუმის ნიტრიტი, რომელიც კიბოს პროვოცირებას ახდენს.
ტკბილი გაზიანი სასმელები
მეცნიერულად დადასტურდა, რომ კვირაში ორი ჭიქა გაზიანი ტკბილი სასმელი ორჯერ ზრდის პანკრეასის კიბოს რისკს. ეს ყველაფერი იმიტომ, რომ ეს სასმელი შეიცავს უამრავ კანცეროგენებს, არომატებს და ხელოვნურ დამატკბობლებს.
სწრაფი კვება
ცუდი ამბავი გვაქვს სწრაფი კვების მოყვარულებისთვის … მკვლევართა აზრით, ადამიანები, რომლებიც რეგულარულად ჭამენ სწრაფი საკვების პროდუქტებს, პრობლემა აქვთ არა მარტო საჭმლის მომნელებელი სისტემის მხრივ, არამედ ისინი უფრო მგრძნობიარენი არიან სიმსუქნეზე, დიაბეტზე და ძუძუს კიბოზე.
იმისათვის, რომ თავიდან ავიცილოთ კიბოს რისკი, მოგვიწოდებენ მეცნიერები ვიკვებოთ სწორად, ვიცხოვროთ ჯანსაღი ცხოვრების წესით. გაუზიარეთ სხვებსაც და იყავით ჯანმრთელები!