როგორი ბანანის სასარგებლო
ბანანი არის ხილი, რომელიც დიდი ხანია გადავიდა ეგზოტიკური კატეგორიიდან ყოველდღიურ საკვებზე. მათ თითქმის ყველა და ყველგან მიირთმევს. ბანანის სარგებელზე დიდხანს შეგვიძლია ვისაუბროთ.
დღეს მეცნიერთა კვლევის საფუძველზე დაყრდნობით შევეცდებით ვუპასუხოთ კითხვას, რომელიც დიდი ხანია ყველას აწუხებს: შესაძლებელია თუ არა გადამწიფებული ბანანის ჭამა.
მკვლევარები ამბობენ, რომ გაშავებული ბანანი ოდნავ განსხვავებულ გავლენას ახდენს ორგანიზმზე.
გადამწიფებული ბანანის სასარგებლო თვისებები
დაუმწიფებელი ბანანი შეიცავს რეზისტენტულ (უხსნად) სახამებელს. მისი მონელება წვრილ ნაწლავში ვერ ხერხდება, ამიტომ ის მსხვილ ნაწლავში ფერმენტირდება, რაც ხშირად იწვევს გაზებს. მწიფე ხილში კი სახამებლის უმეტესობა გარდაიქმნება შაქრად. ამიტომ, მწიფე ბანანი არა მხოლოდ გემოთია ტკბილი, არამედ უფრო ადვილად ასათვისებელია. ორგანიზმის მიერ ეს ნიშნავს, რომ ისინი უფრო სასარგებლოა საჭმლის მონელებისთვის.
მწიფე ბანანი შეიცავს ბევრ სხვა საკვებ ნივთიერებას. და რაც მთავარია, რაც უფრო მუქია ბანანი, მით მეტ უჯრედგარე პროტეინს TNF (სიმსივნური ნეკროზის ფაქტორი) შეიცავს. ის აფერხებს სიმსივნური უჯრედების ზრდას.
დღეში 1 გადამწიფებული ბანანის ჭამა გააძლიერებს იმუნურ სისტემას. იაპონელი მეცნიერები ამტკიცებენ, რომ ეს ხილი შეიცავს უფრო მეტ ბოჭკოს, C ვიტამინს, B ჯგუფის, კალიუმს და ანტიოქსიდანტებს, ვიდრე დაუმწიფებელი ხილი.
შემდეგ ჯერზე, როდესაც იყიდით ბანანს, გაითვალისწინეთ ამ სტატიაში მოცემული რჩევა. გადამწიფებული ხილი შეიძლება არც ისე გემრიელი იყოს, მაგრამ მათი გამოყენება შესაძლებელია სხვადასხვა კერძებში.
ბანანი უმჯობესია მიირთვათ საუზმიდან ორი საათის შემდეგ, როგორც საჭმელი. არასოდეს მიირთვათ ისინი ცარიელ კუჭზე. იკვებეთ სწორად, რომ იყოთ ჯანმრთელი!