POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარიასაკითხავი

ადამიანების 90 % ბრინჯს არასწორად ამზადებს და გამოცდილმა მზარეულებმაც კი არ იციან, თუ როგორ მოაცილონ მას მავნე ნივთიერებები.

by ekaterine ივნისი 6, 2021
ივნისი 6, 2021

შეცდომები ბრინჯის მომზადებისას

როგორც აღმოჩნდა, პროფესიონალმა შეფ-მზარეულებმაც კი ყოველთვის არ იციან, თუ როგორ უნდა მოამზადონ სწორად ბრინჯი გარნირისთვის. ამასთან, ამ პროდუქტის მიმართ ძალიან ფრთხილად უნდა იყოთ. რამდენიმე ადამიანმა იცის, რომ ნებისმიერი ბრინჯი შეიცავს დარიშხანს. ამიტომ, მომზადების პროცესში დაშვებულმა შეცდომებმა შეიძლება მნიშვნელოვნად დაანგრიოს ჩვენი ჯანმრთელობა.

ყველამ, რა თქმა უნდა, ვიცით, რომ ბრინჯს გააჩნია შთანთქვის უნარი.ის შესანიშნავად ასუფთავებს ტოქსინებისგან ჩვენს სხეულს. თუმცა, ანალოგიურად, იგი შთანთქავს ყველა მავნე ნივთიერებას ნიადაგიდან. მაგალითად, დარიშხანი, სასუქები და პესტიციდები. დარიშხანი ასევე გამოიყენება კონტეინერების დასამუშავებლად, რომელშიც ბრინჯი გადააქვთ. ისინი ამას ისე აკეთებენ, რომ თაგვებმა არ ჭამონ პროდუქტი.

ამიტომ, აუცილებელია ბრინჯის გამდინარე წყალი გარეცხვა მანამ, სანამ ის მთლიანად გამჭვირვალე არ გახდება. თეთრი ნალექი მთლიანად უნდა გაქრეს. თუ ბრინჯის კერძის სწრაფად მომზადება გჭირდებათ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ეს მეთოდი. მაგალითად, ჩინელები და იაპონელები მარცვლეულს ზოგადად შვიდჯერ მაინც ირეცხავენ. უმჯობესია მარცვლეული წყალშიდავტოვოთ მთელი ღამის განმავლობაში. დარიშხანის კონცენტრაცია ამ გზით არა მხოლოდ 80% -ით შემცირდება, არამედ მომზადებას 13 წუთიც დასჭირდება. ასევე, წინასწარ გაჟღენთილი ბრინჯი გაცილებით გემრიელია, ვიდრე უბრალოდ მოხარშული ბრინჯი.

როგორ მოვამზადოთ ბრინჯი კერძისთვის დარიშხანის მოსაცილებლად

წყლისა და ბრინჯის შეფარდება უნდა იყოს 5: 1. ანუ 5 ჯერ მეტი წყალი უნდა იყოს ვიდრე მარცვლეული. დაალბეთ მთელი ღამე.

დილით კი მარცვლეულს ვრეცხავთ, სანამ წყალი ბოლომდე გამჭვირვალე არ გახდება. შემდეგ ბრინჯი უნდა გაშრეს ხელსახოცებით ან ჩაის პირსახოცით.

ჩვენ ვყრით ბრინჯის 1 ნაწილს ქვაბში და დავასხათ 1,5 ნაწილი თბილი წყალი. მარილი გემოვნებით. როცა ადუღდება, დადგით ნელ ცეცხლზე და დაახურეთ თავსახური. ჩვენ ამ გზით ვამზადებთ 10-15 წუთს, მაგრამ არავითარ შემთხვევაში არ ახადოთ სახურავი.

ეს არის ყველაფერი, უგემრიელესი და ჯანსაღი ბრინჯის მომზადების რეცეპტი თქვენს თვალწინ არის. Გემრიელად მიირთვით!

0 FacebookEmail
previous post
ტკბილი ხაჭოს და მჟავე კენკრის მომხიბლავი ტანდემი. მაცივარს შარშანდელი კენკრისგან ვათავისუფლებ. ყველაფერი მოუხდება: ალუბალი, ჟოლო, მოცხარი!
next post
შვებულებაში მშვიდად შემიძლია წასვლა, რადგან მორწყვის სრულყოფილი სისტემა მაქვს.

Related Articles

იტალიელებმა ნამდვილად ბევრი რამ იციან დესერტების შესახებ. ეს...

მაისი 18, 2023

კიევის ტორტზე უკეთესია და თან ადვილად გამოსაცხობი. გავიქეცი,...

მაისი 18, 2023

სურნელოვანი დრესინგის წარმოუდგენელი რეცეპტი, რომელიც ყველა თქვენს მეგობარს...

მაისი 15, 2023

მე ვერ წარმომედგინა ჭარხალი ქაშაყისა და მაიონეზის გარეშე,...

მაისი 15, 2023

მისმა სურნელმა მოიგო ჩემი გული. წარმოუდგენლად გემრიელი ბლინები....

მაისი 15, 2023

მინდა შევაქო ის ადამიანი, ვინც მოიფიქრა ასეთი შესანიშნავი...

მაისი 15, 2023

შვრიის ფაფა + კომბოსტო = გემრიელი განტოლება, რომელიც...

მაისი 11, 2023

ამ ცხარე კერძისთვის სულსაც გაჰყიდით! 😍

მაისი 9, 2023

ზაფხულში ბევრ ალუბალს ვყინავ, რომ მთელი წლის განმავლობაში...

მაისი 3, 2023

ამ დესერტის 3 რეცეპტი მოეწონება ერთდროულად გემრიელი და...

მაისი 3, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ასეთ ნაყინს მაღაზიაში ვეღარ ნახავ. აი რატომ ვაკეთებ ლიმონის პლომბირს ჩემი ხელით! 🍋 🍨

  • 2

    დიეტოლოგმა მირჩია ეს კომბოსტოს სალათები. მივირთმევ გარნირის გარეშე ღამითაც კი და კვირაში სამ კილოგრამს ვიკლებ!

  • 3

    ჩემი საფირმო რეცეპტის მიხედვით მომზადებული კიტრი სუფრიდან უფრო სწრაფად მიფრინავს, ვიდრე ხორცი. 🥒😁

  • 4

    ჭამეთ ეს სალათი 3 ჯერ დღეში 2 დღის განმავლობაში ზედიზედ და ზედმეტი ფუნტი აორთქლდება!

  • 5

    78 წლის ვარ და კიდევ დიდხანს გავაგრძელებ ცხოვრებას! რეგულარულად ვამზადებ ამ ნაყენს, რომელსაც ვსვამ სიამოვნებით!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა