ჩემს გარშემო ბევრმა მიაღწია განსაცვიფრებელ შედეგს ამ კოქტეილის წყალობით. ბევრჯერ ნაცადი მეთოდია, სცადე შენც!

by ekaterine

გთავაზობთ გამაგრილებელი სუპის რეცეპტს, რომელიც აკმაყოფილებს თქვენს შიმშილის შეგრძნებას და ხელს უწყობს თქვენი ფიგურის მოწესრიგებას. კეფირზე მომზადებული ეს დიეტური ჭარხალი აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, ნაზად ასუფთავებს სხეულს დიეტური ბოჭკოების წყალობით, აღადგენს წყლის ბალანსს და ამარაგებს საჭირო ვიტამინებით. მზა კერძში, მხოლოდ 50 კკალ 100 გ-ზე, შეგიძლიათ და აუცილებელიც არის მისი ვახშმად  ჭამა.

свекольник на кефире

შემადგენლობაში შემავალი ჭარხალი არეგულირებს მეტაბოლიზმს, მოქმედებს როგორც რბილი დამამშვიდებელი და შარდმდენი საშუალება, ასევე აუმჯობესებს ნაწლავის მოძრაობას. გარდა ამისა, ნათელი ბოსტნეული ანადგურებს პათოგენურ ბაქტერიებს, ეხმარება ჰიპერტენზიის და ათეროსკლეროზის დროს, ძალზე სასარგებლოა სიმსუქნისთვის. ჭარხლის წვნიანი აუცილებელია ინტენსიური ფიზიკური ვარჯიშის დროს. მდიდარი და ცხიმიანი ბორშისგან განსხვავებით, ამ სუპის მიღება შეგიძლიათ ყოველდღე, და კვირაში 5 კგ-მდე დაიკლოთ. სცადეთ და ნახეთ საკუთარი თვალით განსაცვიფრებელი შედეგი!

დიეტური ჭარხლის წვნიანი

свекольник на кефире для похудения

ინგრედიენტები

2 ჭარხალი

2 ახალი კიტრი

2 კარტოფილი

2 მოხარშული კვერცხი

0,5 ლ უცხიმო კეფირი

20 გრ კამა

20 გრ ოხრახუში

10 გრ მწვანე ხახვი

50 მლ არაჟანი 15% ცხიმი

მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადება

გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. ჭარხალი კარგად გარეცხეთ, ხელსახოცით გაამშრალეთ, გაახვიეთ პერგამენტის ქაღალდში და გამოაცხვეთ ღუმელში 50-60 წუთის განმავლობაში (დრო დამოკიდებულია ჭარხლის ზომაზე).

свекольник на кефире с яйцом

წვრილად დაჭერით ახალი კიტრი და მწვანე ხახვი, წვრილად დაჭერით მწვანილი.

свекольник на кефире с картошкой

მოხარშეთ კარტოფილი კანიანად, მოხარშეთ მყარად კვერცხები. გაასუფთავეთ გამომცხვარი ჭარხალი, კარტოფილი და კვერცხი კანისგან. გახეხეთ ჭარხალი მსხვილ სახეხზე.

 

диетический свекольник на кефире

ინგრედიენტები მოათავსეთ ღრმა კონტეინერში, დაამატეთ კეფირი, კუბიკებად დაჭერით კარტოფილი, კვერცხი შუაზე გაჭერით, ჭარხალი და 50 გრ არაჟანი. თუ წვნიანი თქვენთვის ძალიან სქელი მოგეჩვენებათ,  გააზავეთ მინერალური წყლით და ლიმონის წვენით.

как приготовить свекольник на кефире

ჭარხლის წვნიანი მდიდარია და ნაზი. კერძის სასარგებლო თვისებების გასაუმჯობესებლად, გემოს დაამატეთ სანელებლები და პიკანტურობა, შეგიძლიათ დაამატოთ პრესში გავლილი ნიორი და სანელებლები. მაგრამ შეეცადეთ არ გადააჭარბოთ, წინააღმდეგ შემთხვევაში ჭარხალი დაჰკარგავს წონის დაკლებისთვის სასარგებლო თვისებებს. (მარილი სხეულში ინარჩუნებს წყალს, ხოლო წონა “დგას”).

წვნიანი შეგიძლიათ 2 დღისთვის მოამზადოთ. კერძი შესანიშნავად ინახება მაცივარში გემოვნებისა და სასარგებლო თვისებების დაკარგვის გარეშე. სცადეთ ჭარხლის წვნიანი ცალკე ან ნებისმიერი დიეტის დროს და გაამრავალფეროვნეთ თქვენი მენიუ.

 

Related Articles