შეცდომები ბრინჯის მომზადებისას
როგორც აღმოჩნდა, პროფესიონალმა შეფ-მზარეულებმაც კი ყოველთვის არ იციან, თუ როგორ უნდა მოამზადონ სწორად ბრინჯი გარნირისთვის. ამასთან, ამ პროდუქტის მიმართ ძალიან ფრთხილად უნდა იყოთ. რამდენიმე ადამიანმა იცის, რომ ნებისმიერი ბრინჯი შეიცავს დარიშხანს. ამიტომ, მომზადების პროცესში დაშვებულმა შეცდომებმა შეიძლება მნიშვნელოვნად დაანგრიოს ჩვენი ჯანმრთელობა.
ყველამ, რა თქმა უნდა, ვიცით, რომ ბრინჯს გააჩნია შთანთქვის უნარი.ის შესანიშნავად ასუფთავებს ტოქსინებისგან ჩვენს სხეულს. თუმცა, ანალოგიურად, იგი შთანთქავს ყველა მავნე ნივთიერებას ნიადაგიდან. მაგალითად, დარიშხანი, სასუქები და პესტიციდები. დარიშხანი ასევე გამოიყენება კონტეინერების დასამუშავებლად, რომელშიც ბრინჯი გადააქვთ. ისინი ამას ისე აკეთებენ, რომ თაგვებმა არ ჭამონ პროდუქტი.
ამიტომ, აუცილებელია ბრინჯის გამდინარე წყალი გარეცხვა მანამ, სანამ ის მთლიანად გამჭვირვალე არ გახდება. თეთრი ნალექი მთლიანად უნდა გაქრეს. თუ ბრინჯის კერძის სწრაფად მომზადება გჭირდებათ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ეს მეთოდი. მაგალითად, ჩინელები და იაპონელები მარცვლეულს ზოგადად შვიდჯერ მაინც ირეცხავენ. უმჯობესია მარცვლეული წყალშიდავტოვოთ მთელი ღამის განმავლობაში. დარიშხანის კონცენტრაცია ამ გზით არა მხოლოდ 80% -ით შემცირდება, არამედ მომზადებას 13 წუთიც დასჭირდება. ასევე, წინასწარ გაჟღენთილი ბრინჯი გაცილებით გემრიელია, ვიდრე უბრალოდ მოხარშული ბრინჯი.
როგორ მოვამზადოთ ბრინჯი კერძისთვის დარიშხანის მოსაცილებლად
წყლისა და ბრინჯის შეფარდება უნდა იყოს 5: 1. ანუ 5 ჯერ მეტი წყალი უნდა იყოს ვიდრე მარცვლეული. დაალბეთ მთელი ღამე.
დილით კი მარცვლეულს ვრეცხავთ, სანამ წყალი ბოლომდე გამჭვირვალე არ გახდება. შემდეგ ბრინჯი უნდა გაშრეს ხელსახოცებით ან ჩაის პირსახოცით.
ჩვენ ვყრით ბრინჯის 1 ნაწილს ქვაბში და დავასხათ 1,5 ნაწილი თბილი წყალი. მარილი გემოვნებით. როცა ადუღდება, დადგით ნელ ცეცხლზე და დაახურეთ თავსახური. ჩვენ ამ გზით ვამზადებთ 10-15 წუთს, მაგრამ არავითარ შემთხვევაში არ ახადოთ სახურავი.
ეს არის ყველაფერი, უგემრიელესი და ჯანსაღი ბრინჯის მომზადების რეცეპტი თქვენს თვალწინ არის. Გემრიელად მიირთვით!