გოგრა ტყუილად არ ითვლება ბოსტნეულის დედოფლად. ის ორგანიზმისთვის საჭირო სასარგებლო ნივთიერებების ნამდვილი საწყობია. ეს ლამაზი და ნათელი პროდუქტი სასარგებლოა ყველანაირი ფორმით.
ეს არის შესანიშნავი ხალხური საშუალება მრავალი დაავადების სამკურნალოდ. ბოსტნეული გვეხმარება შევინარჩუნოთ ფორმა, ის აღადგენს ჯანმრთელობას და აახალგაზრდავებს სხეულს.
გოგრა სასარგებლოა ნებისმიერი ფორმით, მაგრამ მაინც თერმული დამუშავების დროს გოგრა კარგავს ზოგიერთ სასარგებლო თვისებებს. ამიტომ, საუკეთესო ვარიანტია გოგრის წვენი. ვიტამინებისა და მინერალების შემადგენლობით ეს ნამდვილი ფანტასტიკაა: ვიტამინების B, E, K და C, კალიუმი, რკინა, კალციუმი, მაგნიუმი. გარდა ამისა, მის შემადგენლობაში შედის ცილები და მინერალური მარილები.
გოგრა დიდი რაოდენობით შეიცავს პექტინს. ეს აუმჯობესებს მეტაბოლიზმს, კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის მუშაობას, ამცირებს ქოლესტერინის რაოდენობას სისხლში და აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას. პექტინის წყალობით, გოგრის წვენი ასუფთავებს ორგანიზმს ტოქსინებისგან და რადიონუკლიდებისგან და ასევე ასუფთავებს ღვიძლს.
გოგრის წვენი ძალიან სასარგებლოა კარდიოვასკულური დაავადებებისთვის. დილით ერთი ჭიქა წვენი- სისხლძარღვთა ათეროსკლეროზის საუკეთესო პრევენციაა. ის ნერვული სისტემისთვის არანაკლებ სასარგებლოა. წვენის მიღების შემდეგ, ნერვული სისტემის ყველა ნაწილის მუშაობა გაუმჯობესდება, გაიზრდება თქვენი განწყობა.
წვენი გვიცავს უძილობისგან. მხოლოდ ნახევარი ჭიქა გოგრის წვენი ერთი კოვზი თაფლი და ღრმა ძილი გარანტირებული გაქვთ.
გოგრის წვენი ხელს უწყობს ცხიმის წვას და წონის დაკარგვას. ის სასარგებლოა მათთვის, ვინც ფიგურას უფრთხილდება.
კარგია სასმელი თირკმლის დაავადების დროს. წვენი უნდა იყოს ნახევრად მინის ჭურჭელში და მიიღოთ დილით და ღამით. კურსი 10 დღე. აქვს ცალკე სარგებელი ქალებისათვის: გოგრას შეუძლია გაახალისოს სხეული, ასევე სასარგებლოა ორსული ქალებისთვის. ეს ხელს უწყობს ტოქსიკოზის სიმპტომების განმუხტვას.
გოგრის წვენი გამოირჩევა კოსმეტოლოგიაში, გამოიყენება აკნეს მოსაცილებლად. გოგრის რბილობით შეგიძლიათ სახის საოცარი ნიღაბი გაიკეთოთ. ეს აბსოლუტურად აახალგაზრდავებს კანს, ხდის ელასტიურს და გაცისკროვნებულს. წვენების ვიტამინები ხელს უწყობენ ფრჩხილებისა და თმის ჯანმრთელობის შენარჩუნებას, ასევე მათ გარე ეფექტებს.
ახლა დროა, რომ ისწავლოთ გოგრის წვენის მომზადება. საჭიროა 500 გრ გახეხილი გოგრა, 100 გრ შაქარი და 1 ლიმონი. მოვადუღოთ შაქარი 1 ლიტრ წყალთან ერთად, შემდეგ დაამატეთ გოგრა. მიიყვანეთ ადუღებამდე და გააციეთ.ლიმონისგან გამოწურული წვენი დაამატეთ გოგრას და ათქვიფეთ ყველაფერი ბლენდერში. შეგიძლიათ გემრიელად მიირთვათ.
მიიღეთ ნახევარი ჭიქა წვენი ჭამამდე 30 წუთით ადრე. მაგრამ არ უნდა დაგვავიწყდეს, რომ გოგრას, ისევე, როგორც ნებისმიერი სხვა საშუალებას, აქვს საკუთარი უკუჩვენებები. არ შეიძლება მისი დიდი რაოდენობით მიღება.