ჭარხლის კვება მარილით ღია გრუნტში
ბაღის საქმიანობა დაიწყო. საჭირო დროს თესლისა და ნერგების დარგვა ძალიან მნიშვნელოვანია. მაგრამ შემდგომი მოვლის გარეშე, კარგი მოსავალი არ იქნება. ჭარხალი შეიძლება მიეკუთვნებოდეს ისეთ მცენარეებს, როცა ზრდის არასახარბიელო პირობებშიც კი, ფესვის მოსავალი საკმაოდ აქტიურად ვითარდება. მაგრამ უხვი მორწყვა და ჭარხლის მარილიანი განაყოფიერება საშუალებას მოგცემთ შეაგროვოთ უდიდესი ბოლქვები.
ეს არ არის წამალი. ეს არის მარილიანი ხსნარი, რომელიც ხელს უწყობს ჭარხალს, რომ გახდეს წვნიანი და ტკბილი. უფრო მეტიც, ეს დამღუპველია სხვა კულტურებისთვის. მარილიანი წყლით მორწყვა საშუალებას იძლევა ნიადაგი გაჯერდეს ნატრიუმით. ეს არატრადიციული მეთოდი დაიცავს ჭარხალს სიმშრალისა და გაფუჭებისგან. როგორ და როდის უნდა მოხდეს ჭარხლის კვება, სტატიაში გეტყვით.
ჭარხლის კვება მარილიანი წყლით
როგორ მოვამზადოთ ხსნარი
თქვენ უნდა გამოიყენოთ არაიოდირებული ქვამარილი. მარილი ასევე კარგად სპობს მავნებლებს. მაგრამ თითოეული ტიპის დამუშავებისთვის, არსებობს სხვადასხვა პროპორციები.
ჭარხლის მოსარწყავად, გააცხელეთ ჭიქა წყალი და გახსენით 1 ჩ.კ. მარილი. კონცენტრატი დაამატეთ 10 ლ ოთახის ტემპერატურის წყალზე. ნიადაგი, ძირების გარშემო მორწყით ისე, რომ თავიდან აიცილოთ ძირებზე მოხვედრა.
მავნებლებისგან და ფოთლების გაფუჭებისგან რომ გადავარჩინოთ ჭარხალი, განაზავეთ 1 ს.კ. ქვის მარილი 10 ლიტრ თბილ წყალში. მორწყით ფოთოლი, განსაკუთრებული ყურადღება მიაქციეთ მათ უკანა მხარეს. პროცედურა უნდა ჩატარდეს, როდესაც ფოთლები იწყებენ გაწითლებას.
მარილიანი ხსნარი უფრო მაღალი კონცენტრაციით დაგეხმარებათ ჭარხალი დაიცვათ ჭიაყელებისგან. ჩაყარეთ 1 ჭიქა მარილი 10 ლ ოთახის ტემპერატურის წყალში და გააცხელეთ. მოარიდეთ მარილწყალი სხვა კულტურებს.
როდის ვკვებოთ
ჭარხლის კვება საუკეთესოდ ითვლება სეზონზე სამჯერ. პირველად, მარილის სასუქი უნდა გაკეთდეს 6-7 ფოთლის გამოჩენის შემდეგ. მეორედ როცა საჭიროა ჭარხლის მორწყვა, მოსავლის ფორმირების დროს. მესამე მორწყვა ხდება მოსავლის აღებამდე არა უგვიანეს ორი კვირისა.
რეგულარული მორწყვა და მარილით კვება მშვენიერ ჭარხლის მოსავალს მოგიტანთ. მაგრამ არ გადააჭარბოთ მას. ყველაფერში ზომიერება უნდა იყოს. თუ მოგეწონათ სტატია, გაგვიზიარეთ თქვენი მოსაზრებები და გაუზიარეთ სხვა მებოსტნეებს, რომ მათაც შეძლონ უხვი მოსავლის მიღება.