საუზმე უმნიშვნელოვანესი კვებაა. მან უნდა მისცეს ენერგია ორგანიზმს დღის პირველ ნახევარში, რომ ნაწლავებმა დაიწყონ მუშაობა და შექმნან ორგანიზმისთვის კარგი მეტაბოლური გარემო.
საუზმე უნდა იყოს დაბალანსებული და სრულყოფილი, შედგებოდეს ცილების, კომპლექსური ნახშირწყლებისა და უჯერი ცხიმებისგან. ჩვენ გთავაზობთ ჯანსაღი საუზმის ვარიანტებს კვირის ყველა დღისთვის.
საუზმის ვარიანტები
1.ვაშლი და დარიჩინი
შესანიშნავი კომბინაციაა ცხიმის წვისთვის. მას შეგიძლიათ დაამატოთ ნიგოზი და ხმელი ხილი. ამ შემთხვევაში, ცხიმის დამატება არ არის საჭირო, თუ არა, მაშინ დაამატეთ ცოტა ნაღების კარაქი.
2.იოგურტი და კენკრა
სასურველია აირჩიოთ ბუნებრივი იოგურტი ცოცხალი ბიფიდობაქტერიებით. კენკრა ვიტამინებისა და ბოჭკოს წყაროს წარმოადგენს. იმისათვის, რომ შეავსოთოთ ომეგა -3, ცილებით და ცხიმოვანი მჟავებით ეს კერძი, საკმარისია მიიღოთ 2 ს/კ. სელის ფქვილი ან ფაფა.
3.გრეიფრუტი და ერბოკვერცხი
კვლევებმა აჩვენა, რომ ჭამამდე ნახევარი გრეიფრუტის ჭამა დადებით გავლენას ახდენს მეტაბოლიზმზე.ამის შემდეგ, შეიძლება იქნას მიღებული ძირითადი კერძები: კვერცხის კერძები მთელი მარცვლეულის პურით და ბოსტნეულის სალათით.
4.ხილისა და პროტეინის ბატონები
ნებისმიერი ნაყოფის ერთი თეფში დღის დასაწყისში ენერგიის შესანიშნავი სტიმულატორია. დაამატეთ ერთი ან ორი პროტეინიანი შოკოლადის ბატონი ჩაის და დარწმუნებული იყავით, რომ დღე შესანიშნავად ჩაივლის.
5.მარცვლეულის კერძი
ცოტა მარცვლეული პლუს იოგურტი არის ბოჭკოს და ნახშირწყლების კომპლექსური საუზმე. მათ აქვთ მექანიკური ეფექტი კუჭისა და ნაწლავის კედლებზე, დადებით გავლენას ახდენენ პერისტალტიკის პროცესზე.
6.ბანანის სმუზი
ნოყიერი, გემრიელი და ჯანსაღი საუზმე. შეურიეთ ნებისმიერი რაოდენობით კეფირი ან იოგურტი, ბანანი, ხმელი ხილი, სელის თესლი, სეზამის თესლი და კაკაო – ყველა ერთად აურიეთ ბლენდერში.
7.მწვანე სმუზი
ჯანმრთელი დეტოქს-კოქტეილი სავსეა ვიტამინებით და მინერალებით. აიღეთ ნებისმიერი მწვანილი, პიტნის ფოთოლი, კენკრა, მწვანე ბოსტნეული, ბანანი, ცოტა თაფლი, ნუშის რძე და ათქვიფეთ ყველაფერი ბლენდერში.
დოქტორ მიასნიკოვი მიიჩნევს, რომ ეს ყველაზე სასარგებლო საუზმის სწორი ვარიანტებია. ის გვირჩევს, დავიწყოთ დღე ჭიქა წყალით და ლიმონის წვენით, 15 წუთის შემდეგ მიირთვით საუზმე. ეფექტის გასაუმჯობესებლად, დიეტოლოგი რეკომენდაციას იძლევა, რომ საუზმის შემდეგ მომდევნო კვება ნახშირწყლოვანი იყოს. სადილი – კვლავ დაბალანსებული და ვახშამი – მსუბუქი ცილოვანი.