რეგულარულად გამოიყენეთ ამ პროდუქტებიდან რომელიმე და დაემშვიდობეთ დიაბეტს.

by ekaterine

შაქრიანი დიაბეტი არის ორგანიზმის საერთო დაავადება. ეს არის ენდოკრინული მეტაბოლური დაავადება, რომელიც ხასიათდება ინსულინის დეფიციტით და სისხლში გლუკოზის დონის ზრდით.

ხშირად დიაბეტის გამოწვევის მიზეზი ხდება არაჯანსაღი კვება. რა თქმა უნდა, როდესაც დაავადება ქრონიკულ ფორმას იღებს, შეუძლებელია, რომ თავიდან იქნას აცილებული ეს დიეტა, მაგრამ შესაძლებელია მისი ეფექტის შესუსტება მომავალში სრული აღდგენის პერსპექტივით.

რეკომენდებულია, რომ ყველა დიაბეტით დაავადებულმა ადამიანმა ჩართოს შემდეგი სამი სახის საკვები მათ რაციონში. სამედიცინო კვლევის მიხედვით, ისინი შეამცირებენ არა მხოლოდ შაქრის დონეს, არამედ სისხლში ქოლესტერინის დონეს და მიიღებთ კომპლექსურ ეფექტს.

 

დარიჩინი

 

ერთი შეხედვით ეს არის სანელებელი, რომელიც კერძს აძლევს განსაკუთრებულ გემოს. ის შეიცავს ისეთ კომპონენტებს, რომლებიც დადებით გავლენას ახდენს ადამიანის სხეულის ფუნქციონირებაზე: ამცირებს ინსულინისადმი მგრძნობელობას, ახდენს ქოლესტერინის დონის ნორმალიზაციას, ხელს უწყობს სისხლძარღვებში სისხლის შედედების თავიდან აცილებას, შაქრიანი დიაბეტის დროს ახდენს სისხლში შაქრის დონის ნორმალიზაციას. დარიჩინის რეგულარული მოხმარება ამცირებს გულის შეტევის ალბათობას, ათეროსკლეროზს, ინსულტს.

как снизить уровень сахара в крови

გამოიყენეთ დარიჩინის ჩხირები. ერთი ჩაის კოვზი დაუმატეთ სალათებს, იოგურტს ან ფაფებს ყოველდღე.

 

ერთ-ერთი სახეობის კენკრა, რომელიც აფრიკის ტყეებში ხარობს, მცენარეებს შორის ყველაზე მკვეთრი ლურჯი შეფერილობით გამოირჩევა.

как снизить уровень сахара в крови

 

ითვლება ძლიერი ანტიოქსიდანტური თვისებების მქონედ. ეს არის მდიდარი ანთოციანინებისა და ფლავონოიდებით, რომლებიც აღადგენს ინსულინის რეცეპტორების მგრძნობელობას.

რეკომენდირებულია  200 გრ  დღეში. მიიღეთ ნედლი,  სხვა საკვებისგან დამოუკიდებლად

 

.ძმარი

как снизить уровень сахара в крови

ვაშლის ან ღვინის ძმარი საუკეთესოა მკურნალობისთვის. მას გააჩნია ანტიგლიკემიური თვისებები: ის ხელს უწყობს სახამებლის დაშლას, რომელიც მნიშვნელოვან როლს ასრულებს სისხლის გლუკოზის დონის რეგულირებაში.

აცეტილსალიცილის მჟავა, რომელსაც შეიცავს ძმარი, ამცირებს ნახშირწყლების მონელების პროცესში ჩართულ ფერმენტების აქტიურობას. ამდენად, გლუკოზა, რომელიც შეიცავს კომპლექსურ ნახშირწყლებს, ნელი სიჩქარით შედის სისხლში.

რეკომენდებულია ერთი სუფრის კოვზი სალათაზე დასამატებლად. მის ნაცვლად იმავე მიზნით, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ცაცხვის ან ლიმონის წვენი.

 

Related Articles