ქიშმიში+წყალი=ჯანმრთელი ღვიძლი! ასევე ამ ნახარშის წყალობით, მე თავიდან ავიცილე ქრონიკული დაღლილობა, შეშუპება, კანის ნაკლოვანებები!

by ekaterine

ადამიანის ორგანიზმში ერთ – ერთი მთავარი ორგანო არის ღვიძლი. იგი ასრულებს რიგ ფუნქციებს, რომლებიც პასუხისმგებელნი არიან ჩვენი ორგანიზმის ცხოველმყოფელობაზე. ეს ორგანო მონაწილეობს ორგანიზმში საჭმლის მონელების, სისხლის მიმოქცევისა და მეტაბოლიზმის პროცესებში. სწორედ ამიტომ, თქვენ უნდა იზრუნოთ ღვიძლის ჯანმრთელობაზე, დაიცვათ იგი დაზიანებისაგან და გაწმინდოთ ტოქსინებისგან.

чем полезен изюм для печени

არსებობს მრავალი საშუალება, მათ შორის ფარმაკოლოგიური, რომლებიც შექმნილია ღვიძლის გასაწმენდად. მაგრამ ამ საშუალებების უმეტესობამ შეიძლება გამოიწვიოს გვერდითი მოვლენები. გვინდა გითხრათ, თუ როგორ უნდა გაიწმინდოთ ტოქსინებისგან ღვიძლი ბუნებრივი პროდუქტების, კერძოდ, წყლისა და ქიშმიშის დახმარებით.

ქიშმიშის სასარგებლო თვისებები

დილით მირთმეული ერთი მუჭა ქიშმიში ასუფთავებს ორგანიზმს ცუდი ქოლესტერინისგან და აქვს სასარგებლო გავლენა გულის ჯანმრთელობაზე. ეს გამხმარი ხილი შეიცავს დიდი რაოდენობით ვიტამინს და მინერალს. გარდა ამისა, ქიშმიში არის ანტიოქსიდანტების ერთ-ერთი ყველაზე მდიდარი წყარო.

чем полезен изюм для детей

ქიშმიშის ნახარშის გამოყენება კიდევ უფრო მეტ სარგებელს მოუტანს ორგანიზმს. ის შეიცავს გაცილებით ნაკლებ შაქარს, ვიდრე გამხმარი ხილი ჩვეულებრივი ფორმით. ქიშმიშის ნახარში დალიეთ მხოლოდ 4 დღის განმავლობაში და თქვენ შეამჩნევთ მნიშვნელოვან გაუმჯობესებას საჭმლის მომნელებელ სისტემაში და იგრძნობთ ძალების უპრეცედენტო გაძლიერებას.

чем полезен изюм черный

ეს საშუალება შეუცვლელია მუცელში სიმძიმის შეგრძნებისა და საჭმლის მტკივნეული მონელების წინააღმდეგ. იმის ხარჯზე, რომ იგი ასტიმულირებს კუჭის წვენის გამოყოფას, საკვები უკეთ ნელდება, ხოლო ორგანიზმი მეტ მკვებავ ნივთიერებას ითვისებს.

чем полезен изюм для сердца

ასეთი ნახარშს აქვს მასტიმულირებელი გავლენა ბიოქიმიურ პროცესებზე, რომლებიც მონაწილეობენ სისხლის გაწმენდაზე, ასევე აძლიერებს იმუნურ სისტემას. ქიშმიშის გამოყენება და მისი ნახარში გულ-სისხლძარღვთა სისტემის და ღვიძლის სხვადასხვა დაავადებების კარგი პროფილაქტიკაა.

чем полезен изюм для организма

როგორ მოვამზადოთ ქიშმიშის ნახარში

ინგრედიენტები

400 მლ წყალი

150 გ ქიშმიში

მომზადება

კარგად გარეცხეთ ქიშმიში.

ქვაბში ჩაასხით  წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე.

წყლის ადუღების შემდეგ, ჩაყარეთ გარეცხილი ქიშმიში და მოხარშეთ დაბალ ტემპერატურაზე 20 წუთის განმავლობაში.

შემდეგ გააჩერეთ ნახარში მთელი ღამით. დილით გადაწურეთ და ოდნავ შეათბეთ მოხმარებამდე.

ქიშმიშის შეძენისას ყურადღება მიაქციეთ მის ფერს და ტექსტურას.  არ უნდა იყოს ძალიან რბილი ან მაგარი. მოერიდეთ მბზინავი გამხმარი ხილის შეძენას და შეარჩიეთ ქიშმიში უფრო მუქ ტონებში.

чем полезен настой изюма

დილით დალიეთ თბილი ბულიონი ცარიელ კუჭზე, ჭამამდე 30 წუთით ადრე, 4 დღის განმავლობაში. გაწმენდის კურსი შეიძლება ჩატარდეს თვეში ერთხელ. სასიამოვნო ბონუსი იქნება კანის პრობლემების მოგვარება და სახის შეშუპების მოცილება.

чем полезен отвар изюма

чем полезен изюм темный

ღვიძლის გაწმენდა ხელს შეუწყობს ორგანიზმის ჯანმრთელობას მომდევნო წლების განმავლობაში.

შეინახეთ სტატია და გაუზიარეთ მეგობრებსაც.

Related Articles