POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

საღამოს მაცივარში ინახავ და დილით უკვე შეგიძლია გასინჯო. მწვადთან და არაჟნიან კარტოფილთან – ნამდვილი ბომბია!

by ekaterine სექტემბერი 10, 2020
სექტემბერი 10, 2020

ყველა დიასახლისს შეიძლება სხვადასხვა ექსპრეს რეცეპტი ჰქონდეს, რომლებიც მოულოდნელი სტუმრებისთვის სუფრის სწრაფად გაშლაში ეხმარება.

ხანდახან, თბილ დღეებშიც ხომ გინდათ პირის ჩატკბარუნება რამე პიკანტური მარილიანი დასაყოლებლით.

ერთ-ერთი ასეთი საუკეთესო დასაყოლებელია ხრაშუნა, ნაკლებად მარილიანი კიტრი. მის მოსამზადებლად უამრავი მეთოდი არსებობს, თუმცა ის, რომელსაც დღეს გაგაცნობთ, ბევრისთვის უცნობია.

კიტრი უბრალოდ ფანტასტიკური გამოვა: არომატული, ხრაშუნა და მადის აღმძვრელი. რეცეპტი უმის მოყვარულებს მოეწონებათ, რადგან მასში თერმული დამუშავება გათვალისწინებული არაა. მშრალი დამარილებით კიტრი ფერს ინარჩუნებს, ისეთივე მწვანე რჩევა, როგორც ახალი.

გემრიელი და ხრაშუნა ნაკლებად მარილიანი კიტრი უფროსებს და ბავშვებს ერთნაირად უყვართ. ყველას სურს, რომ ნაკლებად მარილიანი კიტრი წამებში მომზადდეს. ამის გაკეთება კი ამ რეცეპტით შეგიძლიათ.

ინგრედიენტები

კიტრი 1 კგ

მარილი 0,75 ს.კ.

შაქარი 1 ჩ / კ

ძირა 0,5 ჩ / კ

ცხარე წიწაკის ფანტელები 0,5 ჩ / კ

ნიორი 3 კბილი

ქინძი 0,5 კონა

მომზადება

იმისათვის, რომ კიტრი კიდევ უფრო არომატული გამოვიდეს, გირჩევთ. სუნელები თავად გააკეთოთ. ამისათვის დაფქვით ძირა, წითელი წიწაკა, შაქარი და მარილი. კარგად აურიეთ ყველაფერი.

გარეცხეთ ახალგაზრდა კიტრი და დაჭერით ზოლებად. გადაიტანეთ თავსახურიანი პლასტმასის ჭურჭელში. დააჭყლიტეთ ნიორი კიტრზე, მოაყარეთ სანელებლები, დაჭრილი მწვანილი, დაახურეთ პლასტმასის კონტეინერს სახურავი, შეანჯღრიეთ ისე, რომ ყველაფერი აირიოს. კიტრი მაცივარში დატოვეთ მინიმუმ ღამით. იდეალურ შემთხვევაში, მთელი დღით.

დროის გასვლის შემდეგ სუფრასთან მიიტანეთ დამარილებული კიტრი. ასეთი სურნელოვანი და ხრაშუნა საუზმე საუკეთესოა კარტოფილთან ერთად. შეინახეთ მაცივარში არა უმეტეს ერთი კვირის განმავლობაში. მიუხედავად იმისა, რომ დარწმუნებული ვართ, ასეთი დელიკატესი დიდხანს არ გაჩერდება. როგორ ამწნილებთ კიტრს თქვენ? გაგვიზიარეთ თქვენი იდეები!

 

3 FacebookEmail
previous post
12 ხრიკი, რაც უნდა გახსოვდეთ მანქანაში გარეცხვისას. ყველაზე უიმედო ლაქების მოშორებასაც კი ადვილად შესძლებთ.
next post
ცოტა ხორცი, ცოტა ბოსტნეული და მხოლოდ ოთხი ინგრედიენტი. სალათი “დაბადების დღე”, რეცეპტი კულინარიული ჟურნალიდან 1987 წ.

Related Articles

ბავშვობის საყვარელი გემო! ❤️🤤

მარტი 14, 2023

აუცილებელი დესერტი აღდგომისთვის, რომელსაც ბებიაჩემის რეცეპტის მიხედვით ვამზადებ....

მარტი 14, 2023

სამზარეულოში ყოველთვის მაქვს ვაფლის ფირფიტების შეკვრა იმ შემთხვევისთვის,...

თებერვალი 16, 2023

ელექტროენერგიის გათიშვა არ არის საბაბი, რომ საკუთარ თავს...

თებერვალი 16, 2023

როდესაც ჯიბეებში ქარი გიქრის, ეს რეცეპტი ნამდვილად გამოგადგება!...

თებერვალი 16, 2023

ჩემი ბედნიერი ქორწინების საიდუმლო: სიყვარული, ურთიერთპატივისცემა და გემრიელი...

თებერვალი 16, 2023

ახლა კარაქის ნაცვლად ცომს სულ სხვა ინგრედიენტს ვუმატებ....

თებერვალი 14, 2023

ჩემი ბავშვები მხოლოდ ასეთ ხაჭოს ჭამენ. მეგობრების ბავშვებმაც...

თებერვალი 14, 2023

უკვე უდავოა, რომ ეს პროდუქტი ყველაზე ჯანსაღად მიიჩნევა....

თებერვალი 14, 2023

ასე ამზადებდნენ ბებიაჩემი და დედაჩემი. რეცეპტი ბავშვობიდან! 📝

თებერვალი 14, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ვიტამინების ნამდვილი ბომბი! ვიყენებ წელიწადში ორჯერ და პრაქტიკულად ავად აღარ ვხდები.

  • 2

    წონის დაკლების ამ პროდუქტმა შოკში ჩააგდო ქალები მთელ მსოფლიოში! წვავს ცხიმს რამდენიმე დღეში. უკვე გამოვცადე!

  • 3

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 4

    როდესაც დიეტაზე ვიყავი, ეს დესერტი ნამდვილი ხსნა იყო ჩემთვის. ახლაც ვამზადებ, რადგან ის არ ვნებს ფიგურას და გამოდის გასაგიჟებლად გემრიელი! 😍 🍌

  • 5

    ამ გემრიელ აკორდეონს ვაშლთან ერთად მესამედ ვამზადებ ერთ კვირაში. სწრაფი და უპრობლემო. 🥧

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა