• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

საღამოს მაცივარში ინახავ და დილით უკვე შეგიძლია გასინჯო. მწვადთან და არაჟნიან კარტოფილთან – ნამდვილი ბომბია!

by ekaterine სექტემბერი 10, 2020
სექტემბერი 10, 2020

ყველა დიასახლისს შეიძლება სხვადასხვა ექსპრეს რეცეპტი ჰქონდეს, რომლებიც მოულოდნელი სტუმრებისთვის სუფრის სწრაფად გაშლაში ეხმარება.

ხანდახან, თბილ დღეებშიც ხომ გინდათ პირის ჩატკბარუნება რამე პიკანტური მარილიანი დასაყოლებლით.

ერთ-ერთი ასეთი საუკეთესო დასაყოლებელია ხრაშუნა, ნაკლებად მარილიანი კიტრი. მის მოსამზადებლად უამრავი მეთოდი არსებობს, თუმცა ის, რომელსაც დღეს გაგაცნობთ, ბევრისთვის უცნობია.

კიტრი უბრალოდ ფანტასტიკური გამოვა: არომატული, ხრაშუნა და მადის აღმძვრელი. რეცეპტი უმის მოყვარულებს მოეწონებათ, რადგან მასში თერმული დამუშავება გათვალისწინებული არაა. მშრალი დამარილებით კიტრი ფერს ინარჩუნებს, ისეთივე მწვანე რჩევა, როგორც ახალი.

გემრიელი და ხრაშუნა ნაკლებად მარილიანი კიტრი უფროსებს და ბავშვებს ერთნაირად უყვართ. ყველას სურს, რომ ნაკლებად მარილიანი კიტრი წამებში მომზადდეს. ამის გაკეთება კი ამ რეცეპტით შეგიძლიათ.

ინგრედიენტები

კიტრი 1 კგ

მარილი 0,75 ს.კ.

შაქარი 1 ჩ / კ

ძირა 0,5 ჩ / კ

ცხარე წიწაკის ფანტელები 0,5 ჩ / კ

ნიორი 3 კბილი

ქინძი 0,5 კონა

მომზადება

იმისათვის, რომ კიტრი კიდევ უფრო არომატული გამოვიდეს, გირჩევთ. სუნელები თავად გააკეთოთ. ამისათვის დაფქვით ძირა, წითელი წიწაკა, შაქარი და მარილი. კარგად აურიეთ ყველაფერი.

გარეცხეთ ახალგაზრდა კიტრი და დაჭერით ზოლებად. გადაიტანეთ თავსახურიანი პლასტმასის ჭურჭელში. დააჭყლიტეთ ნიორი კიტრზე, მოაყარეთ სანელებლები, დაჭრილი მწვანილი, დაახურეთ პლასტმასის კონტეინერს სახურავი, შეანჯღრიეთ ისე, რომ ყველაფერი აირიოს. კიტრი მაცივარში დატოვეთ მინიმუმ ღამით. იდეალურ შემთხვევაში, მთელი დღით.

დროის გასვლის შემდეგ სუფრასთან მიიტანეთ დამარილებული კიტრი. ასეთი სურნელოვანი და ხრაშუნა საუზმე საუკეთესოა კარტოფილთან ერთად. შეინახეთ მაცივარში არა უმეტეს ერთი კვირის განმავლობაში. მიუხედავად იმისა, რომ დარწმუნებული ვართ, ასეთი დელიკატესი დიდხანს არ გაჩერდება. როგორ ამწნილებთ კიტრს თქვენ? გაგვიზიარეთ თქვენი იდეები!

 

0
FacebookEmail
previous post
12 ხრიკი, რაც უნდა გახსოვდეთ მანქანაში გარეცხვისას. ყველაზე უიმედო ლაქების მოშორებასაც კი ადვილად შესძლებთ.
next post
ცოტა ხორცი, ცოტა ბოსტნეული და მხოლოდ ოთხი ინგრედიენტი. სალათი “დაბადების დღე”, რეცეპტი კულინარიული ჟურნალიდან 1987 წ.

Related Articles

მთავარი ინგრედიენტი განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს გემრიელობას.

მაისი 19, 2022

აუცილებლად სცადეთ კონსერვის მომზადება ამ გზით. იმიტომ რომ...

მაისი 19, 2022

ზომიერად ცხარე, მჟავე და ძალიან გემრიელი. თუ ეძებთ...

მაისი 19, 2022

დანამდვილებით ვიცი, რომ ფხვიერი ხაჭოს ნამცხვარი ქიშმიშით შთაბეჭდილებას...

მაისი 15, 2022

დესერტის მომზადებას 30 წუთს ვუთმობ, კომპლიმენტებს კი გაცილებით...

მაისი 15, 2022

ნაყინი “პლომბირი” – ჩემი საყვარელი დესერტი ყველა სეზონზე!

მაისი 15, 2022

ადრე მაღაზიაში ვყიდულობდი, ახლა ჩემით ვამზადებ!

მაისი 13, 2022

როცა დესერტის მოსამზადებლად საკმარისი დრო არ არის, ყოველთვის...

მაისი 13, 2022

მადისაღმძვრელი ღვეზელი ცხარე შიგთავსით.

მაისი 11, 2022

ასე ვამზადებ ჩილის კეტჩუპით დამარინადებულ კიტრს.

მაისი 11, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 2

    მინუს 9 კილოგრამი თვეში – თქვენი ახალი რეალობა! წარმატების მისაღწევად ნამდვილად ღირს ცდა!

  • 3

    ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

  • 4

    ყოველ დილით მიირთვით ეს საუზმე და მერწმუნეთ, ერთ თვეში თავს ვერ იცნობთ.

  • 5

    რომელია ფეხმძიმედ? გამოცანები, რომელთა შესრულებაც მხოლოდ მაღალი დონის ინტელექტუალებს შეუძლიათ.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC