მშვენიერი გემოს სურნელოვანი ქაშაყი სადღესასწაულო სუფრისთვის ახალი რეცეპტით.

by ekaterine

უბრალო და ნაცნობი საკვებიც კი შეიძლება იქცეს ახალ და განსხვავებულ საკვებად. ვიღაც ექსპერიმენტებს ატარებს, ზოგი რესტორნის პრეზენტაციის გამეორებას ცდილობს. ხშირად შედეგი განსხვავდება იმისგან, რაც გვსურს. მე ბედნიერი ვარ, რომ შეფ მზარეული მყავს, რომელიც სასარგებლო რჩევებს მიზიარებს. მაგალითად, დაჭრილი ქაშაყი მისი რეცეპტის მიხედვით, უბრალოდ გემრიელია.

თქვენ გჭირდებათ მსუბუქად დამარილებული თევზის ქლიავით და ნიგვზით შევსება. კიდევ რამდენიმე  ინგრედიენტი მარინადისთვის – და ქაშაყის კერძი მზად არის. სადღესასწაულო წვეულებისთვის ასეთი თევზი ძალიან მნიშვნელოვანია.

დაჭრილი ქაშაყი ქლიავითა და თხილით

ინგრედიენტები

ქაშაყი 2 ცალი

ქლიავი 10 ცალი

კაკალი 30 გრ

წითელი ხახვი 1 ცალი

მდოგვის დიჟონი 2 ს.კ

მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.

ლიმონის წვენი 2 ს.კ.

ოხრახუში 20 გრ

წიწაკის ნარევი გემოვნებით

მომზადება

თევზი გაყავით ფილეებად, გაასუფთავეთ და დაჭერით ნაჭრებად. ხახვი დავჭრათ ნახევრად რგოლებად.

თუ ქლიავი მშრალია, ჯერ დაასველეთ. ამოიღეთ თესლი და გაჭერით შუაზე. კაკალი დაჭერით დანით.

მოათავსეთ მზა საკვები თასში. დაამატეთ კარაქი, მდოგვი, ლიმონის წვენი და დაჭრილი ოხრახუში. აურიეთ.

გადაიტანეთ საჭმელი სუფთა ქილაში, დაახურეთ სახურავი მჭიდროდ და შედგით მაცივარში 5-6 საათის განმავლობაში. შემდეგ შეგიძლიათ მიირთვათ.

ყველა ინგრედიენტი ძალიან ჰარმონიულად არის შერწყმული და კერძი საოცრად გამოიყურება. სტუმრებს ნამდვილად დააინტერესებთ სურნელოვანი ქაშაყი და გასინჯვის შემდეგ ვეღარ შეძლებენ თავის დანებებას. არდადეგებისთვის გირჩევთ ორმაგი წილი მოამზადოთ.

 

Related Articles