ნაზი რძის და შოკოლადის მდიდარი გემოს დახვეწილი კომბინაცია. შოკოლადის მუსი-დესერტი.

მნიშვნელოვანია, რომ მომზადებისთვის გამოიყენოთ ყველაზე მაღალი ცხიმიანობის ნაღები: მინიმუმ 30%.

შოკოლადის მუსი-დესერტი

ინგრედიენტები

მუქი შოკოლადი 100 გ

კაკაოს ფხვნილი 15 გრ

წყალი 6 ს.კ.

რძე 250 მლ

კრემი 200 მლ

შაქარი 30 გ

შედედებული რძე 50 გრ

ჟელატინი 8 გ

მომზადება

დაჭერით რაც შეიძლება თხლად შოკოლადი. ცალკე კაკაოს შეურიეთ 2 ს.კ. ცხელი წყალი და კარგად აურიეთ.

измельченный шоколад

ჟელატინს დაასხით 4 ს.კ. წყალი და 15 წუთი დატოვეთ. შემდეგ გაადნეთ მიკროტალღურში.

თასში გაათბეთ რძე საშუალო ტემპერატურაზე, დაამატეთ ნაღები, შაქარი, შედედებული რძე. გააგრძელეთ გათბობა და უწყვეტად ურიეთ სანამ სითხეზე გამოჩნდება ბუშტები. დაამატეთ წინასწარ მომზადებული პასტა, კაკაოს ფხვნილი და წყალი. კარგად ავურიოთ ისე, რომ ნარჩენები არ დარჩეს.

молоко с какао

დაამატეთ დაჭრილი შოკოლადი, ურიეთ სანამ პატარა ნაჭრები არ დადნება. გამორთეთ ცეცხლი. დაამატეთ მდნარი ჟელატინი, აურიეთ, გაწურეთ წვრილ საცერში.

горячий шоколад

თასი შოკოლადის მასით მოათავსეთ ყინულიანი წყლით სავსე თასშიდა დატოვეთ გაციებამდე. ურიეთ სანამ არ გასქელდება.

шоколадный мусс

ჩაასხით ფორმაში გაფენილ ცელოფანზე, შედგით მაცივარში 8 საათის განმავლობაში.

шоколадный муссовый десерт

სანამ მიირთმევთ, გაყინული მუსი ამოიღეთ ფორმიდან, მოხსენით ცელოფანი. სურვილისამებრ მოაყარეთ კაკაოს ფხვნილი, გახეხილი შოკოლადი, წაუსვით ათქვეფილი ნაღები. თვითონ დესერტი შეუდარებელია, მაგრამ ხილი და კენკრა იდეალურად შეავსებს მის გემოს.

Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*