ყველაზე გემრიელი შარლოტა ფარშირებული ვაშლით! თითოეული ნაჭერი ბებიას სამზარეულოში მაბრუნებს, როდესაც 4 წლის ვიყავი. ძალიან მენატრება ის დრო.

თითქმის ყველა დიასახლისს აქვს თავისი განსაკუთრებული რეცეპტი შარლოტისთვის. არსებობს მრავალი განსხვავებული ვარიანტი, რომელთაგან თითოეული საკუთარი შემადგენლობით გემრიელი და უჩვეულოა.

шарлотка рецепт

ინგრედიენტები

9 ვაშლი

50 გრ მოცვი

30 გრ ქიშმიში

6 კვერცხი

225 გრ შაქარი

225 გრ ფქვილი

40 გრ არაჟანი

ვანილინი

მარილი

დარიჩინი

მომზადება

პირველ რიგში უნდა მოამზადოთ ვაშლი. გარეცხეთ და ამოაჭერით გული. ქვედა მხრიდან ძალიან არ უნდა გაჭრათ, რომ ვაშლი არ ჩაიშალოს.

как нарезать яблоки для шарлотки

შეურიეთ დიდი კოვზი შაქარი და ორი ჩაის კოვზი დარიჩინი. დაამატეთ ეს ნარევი ყოველ ვაშლში. შემდეგ შეავსეთ ვაშლი მოცვით და ქიშმიშით.

фаршированные яблоки

ათქვიფეთ კვერცხები, დაამატეთ ერთი მწიკვი მარილი, ვანილინი და შაქარი. ათქვეფილი კვერცხის მასას დაუმატეთ ფქვილი და ყველაფერი აურიეთ კოვზით. არევის შემდეგ, ცომს უნდა დაამატოთ არაჟანი.

тесто для шарлотки

ცომი დაასხით ვაშლს ისე, რომ დაიფაროს.

тесто для шарлотки пышное

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. როდესაც თქვენ ნამცხვარს შიგნით შედგავთ, ტემპერატურა უნდა შემცირდეს 160 გრადუსამდე. აცხვეთ ტორტი 40 წუთის განმავლობაში.

как долго выпекать шарлотку

დატოვეთ ტორტი 15 წუთის განმავლობაში, რომ მთლიანად გაცივდეს და შემდეგ დაამშვენეთ თქვენი გემოვნებით. გემრიელად მიირთვით!

шарлотка от ольги матвей

 

 

Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*