ფენოვანი ტკბილი ნამცხვარი ყველასთვის საყვარელ „ნაპოლეონს“ გემოთი დაჩრდილავს!

ფენოვანი ტკბილი ნამცხვარი ყველასთვის საყვარელ „ნაპოლეონს“ გემოთი დაჩრდილავს! მისი მომზადება სირთულეს არ წარმოადგენს, რადგან ფენოვანი ცომისგან განსხვავებით, კეფირზე მომზადებული ცომი მაცივარში დიდხანს გაჩერებას არ მოითხოვს.

слойка на кефире

როგორ მოვამზადოთ ფენოვანი ნამცხვარი

ინგრედიენტები ცომისთვის:

240 გრ ფქვილი

125 გრ კარაქი

125 გრ კეფირი

5 გრ გამაფხვიერებელი

ნაფხვენის ინგრედიენტები

80 გრ ფქვილი

100 გრ შაქარი

70 გრ კარაქი

მომზადება:

პირველ რიგში ცომი მოამზადეთ. ღრმა თასში ფქვილი და გამაფხვიერებელი აურიეთ, შემდეგ ყველაფერი საცერში გაცერით.

слойка на кефире

ცივი კარაქი მსხვილ სახეხზე გახეხეთ და ასვრიმეთ ფქვილში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

слойка на кефире

მიღებულ მასას კეფირი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.

слойка на кефире

მზა ცომი გაახვიეთ ცელოფანში და შედგით მაცივარში ერთი საათის განმავლობაში.

слойка на кефире

ტკბილი ფხვნილის მომზადების დრო დადგა. ღრმა თასში ფქვილი და შაქარი ერთმანეთს აურიეთ.

слойка на кефире

დაამატეთ გახეხილი კარაქი და სწრაფად ასრისეთ ყველაფერი. დააფარეთ კონტეინერს და შედგით მაცივარში.

слойка на кефире

ერთი საათის შემდეგ, გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან და გაყავით იგი იმ რაოდენობის ნაწილებად, რამდენ ფენიანიც იქნება ნამცხვარი. ასევე უნდა გაიყოს ნაფხვენი იმავე რაოდენობის ნაწილებად, თითოეულ ფირფიტას უნდა მოაყაროთ.

слойка на кефире

ცომის ერთი ნაწილი გააბრტყელეთ და ზემოდან ფხვნილის ერთი ნაწილი მოაყარეთ. შემდეგ მეორე ფენა დააფინეთ.

слойка на кефире

ამ პრინციპით ყველა ფენა დააფარეთ და შემდეგ თანაბრად დაჭერით.

слойка на кефире

ნაჭრები საცხობ ფორმაზე დაფარებულ პერგამენტის ქაღალდზე დაალაგეთ და 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით შედგით.

слойка на кефире

სანამ მიირთმევთ, მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

გემრიელად მიირთვით! ნუ დაგავიწყდებათ, რომ გაუზიაროთ ეს მარტივი დესერტის რეცეპტი თქვენს მეგობრებს.

Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*