გემრიელი საუზმე 5 წუთში

კარგი საუზმე უბრალოდ გემრიელი და ნოყიერი უნდა იყოს. მისი ამოცანაა, რომ მომავალი დღისთვის შესანიშნავი განწყობა შეგვივსოს და ძალა მოგვცეს ლანჩის შესვენებამდე. გარდა ამისა, სასურველია, რომ ამ ორ თვისებას დაემატოს სხვა, ჩვენთვის არანაკლებ პოზიტიური და სასარგებლო – მომზადების სიჩქარე. მე მიყვარს კვერცხის საუზმე.  ამას წინათ კიდევ ერთი საინტერესო და სწრაფი რეცეპტი ვიპოვე: მე გაგიზიარებთ მას სიამოვნებით.

რისგან მზადდება კვერცხის საუზმე.

კვერცხი – 4 ცალი

პური – 4 ცალი. მიზანშეწონილია იყოს ქარხნული დაჭრილი. ეს მნიშვნელოვნად ზრდის სამზარეულოს სიჩქარეს და გამოიყურება ევროპულად.

პომიდორი – 1 საშუალო. მისი ფერი უნდა იყოს წითელი: ის უფრო გემრიელი და ლამაზია.

კარაქი გემოვნებით.

ჩვენ ასევე ვიღებთ წიწაკას და მარილს გემოვნებით.

ცოტა მწვანილი.

მომზადება

გახუხეთ პური ერთი-ორი წუთის განმავლობაში. ამის გაკეთება შეგიძლიათ ტოსტერში ან გამოიყენოთ ტაფა  ზეთის გარეშე.

გარეცხეთ პომიდორი და დაჭერით პატარა კუბებად. დაამატეთ ცოტა მარილი.

გარეცხეთ მწვანილი გაშვებულ, გრილ წყალში. წვრილად დაჭერით. წინასწარ გაცხელებულ ტაფაზე მოათავსეთ კარაქი და შეწვით პომიდვრის ნაჭრები ერთი წუთის განმავლობაში. კვერცხები ათქვიფეთ ჩანგლით. დაამატეთ მარილი და პილპილი. ჩაასხით კვერცხის ნარევი პომიდვრის კუბებში და, საშუალო ცეცხლზე განუწყვეტლივ ურიეთ. კვერცხი-პომიდვრის ნარევი არ უნდა იყოს შემწვარი. მნიშვნელოვანია, რომ მიიღოთ კერძის დელიკატური გემო და ტექსტურა.

გაზქურის გამორთვამდე, წიწაკა და მწვანილი მოაყარეთ. საუზმეზე მიირთვით პურის მშრალ ნაჭრებთან. ახლა უკვე მხნედ და კარგ განწყობაზე ხართ.

Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*