შემწვარი ხაჭოს ბურთულები

შემწვარი ხაჭოს ბურთულები

ჩვენს მოკლე მიმოხილვაში, განვიხილავთ ტკბილ კერძს, რომელსაც ბავშვობაში  ბებია გვიმზადებდა. საუბარია შემწვარ ხაჭოს ბურთებზე. რეცეპტი ბოლო 15-20 წლის განმავლობაში ცოტა შეიცვალა. ეს გემრიელი კერძი უყვარდა როგორც მოზრდილებს, ასევე ბავშვებს.

მოსამზადებლად უნდა გამოიყენოთ შემდეგი ინგრედიენტები:

ხაჭო  – 350 გ;

ხორბლის ფქვილი – 1.5 ს.კ;

გრანულირებული შაქარი – 0,5 ს.კ.;

კვერცხი – 2 ცალი .;

ვანილის შაქარი – 1 პაკეტი;

საკონდიტრო გამაფხვიერებელი – 1.5 ჩ.კ;

მარილი – 1/4 ჩ.კ;

მზესუმზირის ზეთი – 0,5 ლ (შესაწვავად). –

როგორ უნდა მოვამზადოთ ხაჭო და სხვა ინგრედიენტებისგან ხაჭოს ბურთები? ეს პროცესი ისეთი რთული არ არის, როგორც შეიძლება თავიდან ჩანდეს.

шарики, жаренные во фритюре

თქვენ უნდა გააკეთოთ ეს:

გატეხეთ კვერცხები ღრმა თასში, დაამატეთ ცოტა მარილი, შაქარი და ათქვიფეთ მასა ერთად  სანამ ქაფი არ წარმოიქმნება.

ხაჭო ხორცსაკეპის მეშვეობით დავფქვათ და კვერცხის მასას დავუმატოთ. ჩანგლით აურიეთ.

ფქვილში შეურიეთ ვანილი და გამაფხვიერებელი და დაამატეთ კვერცხის და ხაჭოს მასას. მოზილეთ ცომი ჯერ კოვზით, შემდეგ კი ხელებით, სანამ არ მიიღებთ რბილ ცომს.

ჩაასხით მცენარეული ზეთი პატარა დიამეტრის ღრმა ქვაბში და დადგით ღუმელზე, გაცხელეთ. ოდნავ დაისველეთ ხელები მზესუმზირის ზეთით, კოვზით აიღეთ ხაჭოს მასა, გააკეთეთ ბურთულები და რამდენიმე  ჩაუშვით ქვაბში. შეწვით 3-5 წუთი (დამოკიდებულია ბურთების ზომაზე) თითოეულ მხარეს. დაწურეთ კოვზით, ზედმეტი ცხიმის მოშორების მიზნით, რამდენიმე ფენად დაკეცილ ქაღალდის პირსახოცზე დადეთ ხაჭოს დონატები. გაანაწილეთ ცივ დონატებზე  შაქრის პუდრა ან დაასხით მდნარი შოკოლადი.

 

Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*